Ειδήσεις Ανακοινώσεις Συλλόγων

Απάντηση στην επίκαιρη ερώτηση του υπεύθυνου φορολογικής πολιτικής της Ε.Ε.Κ.Ε. Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Γελαλή για τα πρόστιμα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ (13/3/2014)

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΗΣ Ε.Ε.Κ.Ε. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ Δ. ΓΕΛΑΛΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ

Την Πέμπτη 13.3.2014 συζητήθηκε η επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Γελαλή για την κατάργηση των προστίμων του Ν. 4174/2013 και των τόκων και προστίμων του Ν. 4224/2013 προς τον Υπουργό Οικονομικών. Στην ερώτηση απάντησε ο Υφυπουργός Οικονομικών, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι με την προηγούμενη νομοθεσία υπήρχαν πολλά και υψηλά πρόστιμα ενώ με τον Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας (Ν.4174/2013) τα πρόστιμα είναι πιο χαμηλά και έχουν περιοριστεί οι περιπτώσεις τυπικών παραβάσεων. Στις συγκεκριμένες επισημάνσεις του βουλευτή για το άρθρο 54 πρόστιμα 1.000 και 2.500 ευρώ, το άρθρο 57 πρόστιμα μετά την παρέλευση δύο μηνών, ενός έτους, δύο ετών και το άρθρο 59 πρόστιμα ίσα με το ποσό του φόρου που δεν αποδόθηκε, ο υφυπουργός δεν έδωσε καμία συγκεκριμένη απάντηση αλλά γενικόλογα είπε ότι έχουν εντοπιστεί κάποιες περιπτώσεις που χρειάζονται τροποποιήσεις και θα προβούν άμεσα σε διορθώσεις των περιπτώσεων αυτών. Ο ΣΥΡΙΖΑ είχε από την αρχή προειδοποιήσει ότι ο νέος Κώδικας είναι πρόχειρος και αποσπασματικός και να που τώρα δικαιώνεται. Η αγορά όμως είναι ανάστατη από την έναρξη εφαρμογής του.

Σε ότι αφορά τους τόκους και τα πρόστιμα του Ν. 4224/2013 ο κ. Μαυραγάνης αναφέρθηκε μόνο στους τόκους που είναι μικρότεροι από τις προσαυξήσεις που ίσχυαν στο παρελθόν αλλά επιμελώς παρέλειψε να αναφέρει τα νέα πρόστιμα που συνοδεύουν τους τόκους.

Στη δεύτερη ερώτηση που αναφερόταν στο ότι η φοροδιαφυγή δεν πατάσσεται με εξοντωτικά πρόστιμα, ο Υφυπουργός δεν κατέθεσε την άποψή του και δεν έδωσε καμιά απάντηση. Το μόνο που ανέφερε είναι το ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει καταψηφίσει όλους τους παραπάνω νόμους και πως αυτό είναι μη εποικοδομητικό, διότι υπήρχαν και θετικές διατάξεις στους νόμους αυτούς. Πέρα από την πεποίθηση ότι ο Κώδικας Φορολογικής Διαδικασίας αποτελεί μία βιαστική, πρόχειρη και ελλιπή μεταρρύθμιση της φορολογικής νομοθεσίας, πώς είναι δυνατό ο ΣΥΡΙΖΑ να συμφωνήσει σε ένα νομοσχέδιο που κατατέθηκε με τη μορφή του κατεπείγοντος, χωρίς καμιά διαβούλευση με τους φορείς, κάτω από τις πιέσεις της Τρόικας; Αυτός ο Κώδικας δεν αποτελεί μεταρρύθμιση αλλά οδηγεί σε πλήρη απορύθμιση τον φοροεισπρακτικό μηχανισμό!


Ετικέτες για αναζήτηση Μαυραγάνης ΚΦΔ πρόστιμα ΣΥΡΙΖΑ Γελαλής


Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο