Ειδήσεις Ανακοινώσεις Συλλόγων

Επιστολή Ε.Φ.Ε.Ε.Α. προς τον Γ.Γ.Δ.Ε. για την ηλεκτρονική γραφειοκρατία

ΕΝΩΣΗ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΓΡΑΦΕΙΑ: ΙΟΥΛΙΑΝΟΥ 42-46, ΑΘΗΝΑ, Τ.Κ.: 104 34
ΤΗΛ.: 210-8224111- 2108834483 FAX: 210-8834484
http://www.efeea.gr

ΑΘΗΝΑ 12/3/2014
Αρ.πρωτ.1254

Προς τον
Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων Χάρη Θεοχάρη

Κοινοποίηση:
• Τον Υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα
• Τον Υφυπουργό Οικονομικών Γιώργο Μαυραγάνη
• ΓΣΕΒΕΕ
• Ο.Ε.Ε.
• Π.Ο.Φ.Ε.Ε.

Θέμα: ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑ

Κύριε Γενικέ,

Μια ακόμα «έκπληξη», πέρα από τα ισοπεδωτικά και εξοντωτικά πρόστιμα του Κώδικα Φορολογικών Διαδικασιών (ν.4174/2013), επιφύλασσε για τους λογιστές και τι επιχειρήσεις το Υπουργείο Οικονομικών από 1.1.2014.

Συγκεκριμένα τεράστια είναι πλέον η ταλαιπωρία των φορολογουμένων εάν χρειαστεί να υποβληθεί κάποια τροποποιητική δήλωση παρακρατούμενων φόρων (π.χ. ΦΜΥ) από την οποία να προκύπτει μικρότερος φόρος από την αρχική δήλωση, αφού για να εκδοθεί Ατομικό Φύλλο Έκπτωσης ( ΑΦΕΚ) θα πρέπει να προηγηθεί έλεγχος από τη Δ.Ο.Υ..

Δηλαδή στην πράξη μέσα από χρονοβόρες διαδικασίες αποθαρρύνονται οι επιχειρήσεις να ζητήσουν τη διαγραφή της αρχικής δήλωσης, αφού θα έρθουν αντιμέτωπες με ένα κυκεώνα πολύμηνων διαδικασιών.

Η λεγόμενη απλοποίηση του φορολογικού συστήματος πάει περίπατο και στη θέση της δημιουργείται ηλεκτρονική γραφειοκρατία.

Με λίγα λόγια αυτό που μας επιβεβαιώνει το Υπουργείο Οικονομικών είναι ότι τα λάθη πλέον θα τιμωρούνται και μάλιστα εξαιρετικά αυστηρά, και χωρίς να ληφθεί υπόψη ο παράγοντας του ανθρώπινου λάθους (με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο ), όχι μόνο με πρόστιμα ,αλλά και με επιπρόσθετη ταλαιπωρία, αφού θα πολλαπλασιαστούν οι επισκέψεις στις Δ.Ο.Υ., με συνέπεια οι επιχειρήσεις και οι λογιστές να επιβαρύνονται περαιτέρω διοικητικό κόστος, και οι φοροελεγκτικοί μηχανισμοί να χάνουν πολύτιμες ανθρωποώρες σε επουσιώδεις εργασίες.

Ως Ε.Φ.Ε.Ε.Α., ζητάμε στο πλαίσιο της ριζικής αναθεώρησης των προστίμων που έχουμε προτείνει ,να επανεξεταστεί και η όλη διαδικασία των τροποποιητικών δηλώσεων με τη δυνατότητα διαγραφής της αρχικής δήλωσης μέχρι τη καταληκτική ημερομηνία υποβολής, ώστε να αποφευχθεί η πρόσθετη ταλαιπωρία για τους φορολογούμενους.

Επιτέλους το αίτημα για ένα απλό φορολογικό σύστημα να μην παραμείνει ένα σύνθημα. Λύσεις υπάρχουν, αρκεί να ακούσετε την κοινή λογική των προτάσεων των επαγγελματιών φοροτεχνικών και να κλείσετε τα αυτιά στις σειρήνες των όποιων «μανδαρίνων» που νομοθετούν σε κλειστά γραφεία.


Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος
Δημήτρης Τσαμόπουλος

Ο Γεν. Γραμματέας
Γιώργος Χριστόπουλος


Ετικέτες για αναζήτηση ΚΦΔ ΓΓΔΕ ΕΦΕΕΑ ΑΦΕΚ


Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο