Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Nέα Διεύθυνση «Αδιάφθορων Ελεγκτών» στα τελωνεία

Tην ίδρυση νέας Διεύθυνσης «Αδιάφθορων Ελεγκτών» στα τελωνεία, εξήγγειλε ο υφυπουργός Οικονομικών Αντώνης Μπέζας, σε ημερίδα που πραγματοποιήθηκε στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών (ΕΒΕΑ). Ο κ. Μπέζας πρόσθεσε ...

Tην ίδρυση νέας Διεύθυνσης «Αδιάφθορων Ελεγκτών» στα τελωνεία, εξήγγειλε ο υφυπουργός Οικονομικών Αντώνης Μπέζας, σε ημερίδα που πραγματοποιήθηκε στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών (ΕΒΕΑ). Ο κ. Μπέζας πρόσθεσε ότι η διασφάλιση των δημοσίων εσόδων αποτελεί βασικό στόχο του υπουργείου και ότι στο πλαίσιο αυτό για πρώτη φορά τέθηκαν στόχοι για τα 50 μεγαλύτερα «τελωνεία της χώρας».
Ο υφυπουργός Οικονομίας και Οικονομικών αναφερόμενος στην αναδιοργάνωση των κεντρικών και αποκεντρωμένων τελωνειακών υπηρεσιών, είπε ότι εξετάζονται όλα τα δεδομένα μεταξύ των οποίων και η σύσταση ειδικής Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων που θα συλλέγει, θα αξιολογεί και θα αξιοποιεί πληροφορίες και στοιχεία σχετικά με το ενδεχόμενο διαφθοράς υπαλλήλων.

Aναφερόμενος στη μεταρρύθμιση του υπουργείου είπε ότι αυτή στηρίζεται σε τέσσερις άξονες:


Πρώτος είναι η αναβάθμιση των πληροφοριακών συστημάτων και η αξιοποίηση των δυνατοτήτων που παρέχουν οι νέες τεχνολογίες.

Δεύτερος άξονας είναι η οργανωτική και υλικοτεχνική αναβάθμιση των τελωνείων. Στο πλαίσιο αυτό εφαρμόζεται ο νέος περιφερειακός οργανισμός τελωνείων.

Τρίτος άξονας είναι οι παρεμβάσεις για την καταπολέμηση του λαθρεμπόριου και την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής. Θα αποκτηθούν δυο αντιλαθρεμπορικά σκάφη, προϋπολογισμού 1,4 εκατ. ευρώ, προκειμένου να ενισχυθεί σημαντικά ο εντοπισμός της παράνομης θαλάσσιας διακίνησης καυσίμων και τσιγάρων.

Τέταρτος άξονας είναι η αναμόρφωση του τελωνειακού κώδικα ο οποίος πρόκειται να θεσμοθετηθεί τους επόμενους μήνες. Ο νέος κώδικας θα ενσωματώνει την ομολογία των δικαστηρίων για τελωνειακά θέματα και θα προσαρμόσει την ελληνική νομοθεσία στους κοινοτικούς κανονισμούς και τις διεθνείς συμβάσεις.
Πηγή express
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο