Ειδήσεις Επενδύσεις -αναπτυξιακά

Συνάντηση Κ. Μίχαλου με τον Κ. Χατζηδάκη για το νόμο-πλαίσιο απλοποίησης διαδικασιών αδειοδότησης επιχειρήσεων

ΥΠΑΑΝ

Τετάρτη, 12 Μαρτίου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Κωστής Χατζηδάκης συναντήθηκε σήμερα με τον Πρόεδρο της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων (ΚΕΕ) και του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΒΕΑ) Κωνσταντίνο Μίχαλο με αντικείμενο το νέο νόμο πλαίσιο για την απλοποίηση των διαδικασιών αδειοδότησης επιχειρήσεων.

Αμέσως μετά τη συνάντηση ακολούθησαν δηλώσεις:

Κ. Χατζηδάκης: «Η συνάντηση με τον Πρόεδρο της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων, τον κ. Μίχαλο, ήταν αφιερωμένη στο νόμο πλαίσιο του Υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας για την απλούστευση των αδειοδοτήσεων.

Η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων κατέθεσε συγκεκριμένες προτάσεις για τα επιχειρηματικά πάρκα και για τις χρήσεις γης. Θα τις εξετάσουμε με πολύ μεγάλη προσοχή. Είναι πολύ ενδιαφέρουσες και θα συνεργαστούμε γι’ αυτό με το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.

Το κρίσιμο θέμα σε σχέση με αυτό το νόμο θα είναι η εφαρμογή του. Είμαστε αποφασισμένοι λοιπόν να συνεργαστούμε τόσο με τα συναρμόδια υπουργεία, όσο και με τους φορείς της επιχειρηματικότητας, έτσι ώστε πράγματι να αλλάξει η εικόνα για τις αδειοδοτήσεις στην Ελλάδα.

Να στείλουμε ένα μήνυμα εναντίον της γραφειοκρατίας. Ξέρω πως πολλοί αμφιβάλουν. Δικαιολογημένα, διότι για χρόνια ακούνε διακηρύξεις εναντίον της γραφειοκρατίας. Ήρθε όμως η ώρα πράγματι να περάσουμε από τη θεωρία στην πράξη.

Αυτή είναι η κατεύθυνση του Πρωθυπουργού του κ. Σαμαρά και αυτό είναι που θα επιδιώξουμε τους επόμενους μήνες, έχοντας αποφασίσει να ολοκληρωθεί το πλαίσιο μέχρι το τέλος του χρόνου ακόμη και στις λεπτομέρειές του».

Κ. Μίχαλος: «Έχω την αίσθηση, ότι μετά τη συνάντηση που είχαμε σήμερα με τον Υπουργό Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας τον κ. Κωστή Χατζηδάκη, μια μεταρρύθμιση η οποία περιμένει από το 1981, σήμερα προχωράει στην υλοποίησή της.

Βλέπουμε ότι υπάρχει η πολιτική βούληση ώστε τα γραφειοκρατικά αυτά προβλήματα που ρυθμίζουν τα επιχειρηματικά πάρκα αλλά και γενικότερα τις χρήσεις γης, σήμερα είμαστε πολύ κοντά στην επίλυσή τους. Με αποτέλεσμα και να τονωθεί η αγορά των ακινήτων, αλλά πολύ περισσότερο να λειτουργήσει η επιχειρηματικότητα στη χώρα μας με πολύ πιο απλοποιημένη μορφή».

Από το Γραφείο Τύπου
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο