Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Δημόσιο: Ψαλίδι σε έξτρα αποδοχές, μπόνους σε «άξιους και αποδοτικούς»

«Εξορθολογισμό» σε επιπλέον (έξτρα) αποδοχές υπαλλήλων του Δημοσίου προανήγγειλε το μεσημέρι της Τρίτης κορυφαίο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών.

Ο ίδιος διευκρίνισε ότι δεν πρόκειται για νέα μείωση μισθών. «Δεν μιλάμε επ' ουδενί για μείωση βασικών μισθών» τόνισε.

Η κυβέρνηση σχεδιάσει αλλαγές στο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων με στόχο να κοπούν κάποιες έξτρα παροχές στους μισθούς ορισμένων κατηγοριών και παράλληλα να υπάρξουν επιπλέον αμοιβές ως κίνητρο σε όσους μετά από αξιολόγηση θα κριθεί ότι είναι «άξιοι και αποδοτικοί» στην υπηρεσία τους.

Οι αλλαγές αυτές θα έρθουν σε νομοσχέδιο από τα συναρμόδια υπουργεία Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Οικονομικών.

Τι κόβεται

Στο υπουργείο Οικονομικών αναφέρουν ως παράδειγμα επιπλέον αμοιβών τα οδοιπορικά και τις ημέρες αποζημίωσης για εκτός έδρας απασχόληση. Τα ποσά αυτά καθορίζονται με Νόμο του 1999 και με βάση αυτά λαμβάνουν διαφορετικά ποσά, ακόμα και εργαζόμενοι του ιδίου υπουργείου για τις μετακινήσεις και τα εκτός έδρας.

Για παράδειγμα, αφορούν τις εξής κατηγορίες:

-Υπάλληλοι ΕΛΓΑ, 47 ευρώ
-Υπάλληλοι ΟΠΕΚΕΠΕ, 94 ευρώ.
-Μηχανικοί, αποζημίωση 56 ευρώ
-Ελεγκτές της ΕΔΕΛ 56 ευρώ
-Ελεγκτές του Γενικού Λογιστηρίου, 29 ευρώ


Ετικέτες για αναζήτηση δημόσιο αποδοχές μπόνους οδοιπορικά


Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο