Ειδήσεις Ανακοινώσεις Συλλόγων

Σχόλιο της ΔΠΚ-Ο με αφορμή τη δήλωση του Προέδρου Ο.Ε.Ε. σχετικά με την κινητοποίηση των εργαζομένων στο αεροδρόμιο «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ»

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΩΝ (ΔΠΚ-Ο)
http://www.dpk-o.gr/

ΣΧΟΛΙΟ ΤΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ (ΔΠΚ-Ο) ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΟΕΕ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ»

Με αφορμή τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στο αεροδρόμιο «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ», ο Πρόεδρος του ΟΕΕ Κ. Κόλιας (ΔΗΚΙΟ) έσπευσε να δηλώσει την υποστήριξη του στις ενέργειες της κυβέρνησης για την ιδιωτικοποίηση των αεροδρομίων και να καταδικάσει τις δίκαιες αντιδράσεις των εργαζομένων. Η συγκεκριμένη δήλωση είναι άλλη μια απόδειξη ότι το ΟΕΕ έχει ισχυρή «φωνή» και ενεργό ρόλο στο πλευρό των μονοπωλιακών ομίλων.

Από τις ιδιωτικοποιήσεις των λιμανιών, των αεροδρομίων, της ενέργειας, των μεταφορών, του νερού και δημοσίων υποδομών κερδισμένοι θα είναι οι επιχειρηματικοί όμιλοι, εγχώριοι και ξένοι, που θα αυξήσουν τα ήδη υπέρογκα κέρδη τους. Ο λαός θα έρθει αντιμέτωπος με νέες μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις, με περισσότερη φορολογία και με νέες αυξήσεις σε υπηρεσίες και τιμολόγια λαϊκής κατανάλωσης.

Η απελευθέρωση των αερομεταφορών και οι ιδιωτικοποιήσεις των αεροδρομίων είναι στα πλαίσια υλοποίησης της πολιτικής της Ε.Ε. με στόχο την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και τη μεγαλύτερη κερδοφορία των μονοπωλιακών ομίλων. Αυτός είναι ο καπιταλιστικός δρόμος ανάπτυξης, αποδεικνύοντας ότι η ανάκαμψη της καπιταλιστικής οικονομίας θα βασιστεί στη χρεοκοπία του λαού.

Η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, στα πλαίσια της αντιλαϊκής πολιτικής που καταστρώνει και υλοποιεί με την Ευρωπαϊκή Ένωση, ξεπουλάει τη δημόσια περιουσία και υποδομές στρατηγικής σημασίας για τη χώρα, αεροδρόμια, λιμάνια.

Η ιδιωτικοποίηση των αεροδρομίων θα έχει οδυνηρές συνέπειες για τους εργαζόμενους και τα εργασιακά δικαιώματά τους. Θα επιφέρει αύξηση των τελών χρήσης τους που θα μετακυληθούν από τις αεροπορικές εταιρείες στις τιμές των εισιτηρίων, γεγονός που θα έχει αρνητική επίδραση στην επιβατική κίνηση. Πρόκειται για προκλητικό ξεπούλημα λαϊκής περιουσίας, που παραδίδεται σαν λάφυρο στα μονοπώλια. Τα έργα που ήδη είναι σε εξέλιξη σε μια σειρά αεροδρόμια, θα καρπωθούν οι καπιταλιστικοί όμιλοι, προίκα της συγκυβέρνησης και της ΕΕ για την κερδοφορία τους.

Η ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ είναι ριζικά αντίθετη στην ιδιωτικοποίηση των άλλων αεροδρομίων και δημόσιων υποδομών της χώρας στα μονοπώλια.. Ο λαός να αντιπαλέψει τόσο την πολιτική της κυβέρνησης όσο και τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ που μιλάει για συμπράξεις με ιδιώτες, ενώ επικεντρώνει την κριτική του στο τίμημα της ιδιωτικοποίησης και το πρόσωπο του αγοραστή, αφήνοντας στο απυρόβλητο τη συνολικότερη πολιτική κυβέρνησης-ΕΕ-πλουτοκρατίας.
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο