Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Με πρόστιμα κινδυνεύουν οι επιχειρήσεις που δεν θα στείλουν τις βεβαιώσεις αποδοχών - αμοιβών κ.λπ. στη Γ.Γ.Π.Σ.

Μέχρι την 28η Μαρτίου θα πρέπει οι υπόχρεοι να προβούν στην ηλεκτρονική υποβολή των βεβαιώσεων που αναφέρονται στην ΠΟΛ.1039/3.2.2014.

Συγκεκριμένα οι επιτηδευματίες και οι επιχειρήσεις θα πρέπει να υποβάλλουν τις βεβαιώσεις αποδοχών μισθωτών υπηρεσιών  ή συντάξεων ή αμοιβών από ελευθέρια επαγγέλματα ή εισοδήματα από εμπορικές επιχειρήσεις, με ηλεκτρονικό τρόπο στην ΓΓΠΣ, με τα στοιχεία και τις πληροφορίες που ορίζονται στην ΠΟΛ.1039/3.2.2014.

Οι υπόχρεοι θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί κατά την υποβολή των παραπάνω βεβαιώσεων, καθώς με τα στοιχεία που θα αποσταλούν στην Γ.Γ.Π.Σ., θα προσυμπληρωθούν οι ανάλογοι κωδικοί στις δηλώσεις χωρίς την δυνατότητα επεξεργασίας από τους φορολογούμενους.

Οι φορολογούμενοι θα μπορούν μόνο να δηλώσουν τυχόν διαφορές σε διαφορετικούς κωδικούς και ταυτόχρονα θα πρέπει να  δηλώσουν και από που προέρχεται η διαφορά αυτή.

Αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα αφενός την στοχοποίηση των συγκεκριμένων φορολογούμενων για περαιτέρω έλεγχο των δηλώσεών τους από την Δ.Ο.Υ., αφετέρου το ενδεχόμενο προστίμου προς την επιχείρηση που δεν έστειλε ή έστειλε λανθασμένη βεβαίωση.

Οι υπόχρεοι λοιπόν (επιχειρήσεις, επιτηδευματίες κ.λπ) που δεν θα στείλουν τις βεβαιώσεις ή θα στείλουν λανθασμένες, κινδυνεύουν με τα πρόστιμα του άρθρου 54 του Κ.Φ.Δ. όπως αυτά θα διαμορφωθούν με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο.

Δείτε την ΠΟΛ.1039/2013 και το σχετικό Δ.Τύπου του Υπ.οικονομικών


Ετικέτες για αναζήτηση ΓΓΠΣ ΚΦΔ βεβαιώσεις αποδοχών κωδικοί


Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο