Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Νέες απαιτήσεις από την τρόικα για τα εργασιακά

Η τρόικα υπέδειξε μεταξύ άλλων στην κυβέρνηση την ανάγκη να θεσμοθετήσει την απόλυτη πλειοψηφία στις απεργίες, να καθιερώσει το lock out και να παγώσει την ωρίμανση με τις τριετίες μετά το 2017

Με τη βεβαιότητα ότι κυβέρνηση και τρόικα οδεύουν πλέον προς συμφωνία θα μεταβεί τη Δευτέρα o υπουργός Οικονομικών στο Eurogroup στις Βρυξέλες, όπου και αναμένεται να γίνει μια δήλωση περί επαρκούς προόδου των διαπραγματεύσεων.

Μετά από νέα τρίωρη συνάντηση του Γιάννη Στουρνάρα με την τρόικα την Παρασκευή που ολοκληρώθηκε τα μεσάνυχτα «επιβεβαιώθηκε το καλό κλίμα», σύμφωνα με υψηλόβαθμη πηγή του οικονομικού επιτελείου.

Η κυβέρνηση εκτιμά πλέον ότι μετά το Eurogroup, οι επικεφαλής της τρόικας -που θα επιστρέψουν στην Αθήνα- θα παραμείνουν για 5-6 μέρες, έως ότου κλείσει η συμφωνία, αν και για τις τεχνικές της λεπτομέρειες μπορεί να συνεχιστεί η συζήτηση για μερικές μέρες ακόμη.

Ωστόσο, η τρόικα έκανε πάλι την -αρνητική- έκπληξη τις τελευταίες μέρες, βάζοντας στο τραπέζι των συζητήσεων νέες «ιδέες» που αποδομούν ακόμη περισσότερο το υφιστάμενο εργασιακό καθεστώς.

Οπως είπε την Παρασκευή υψηλόβαθμο στέλεχος του οικονομικού επιτελείου, μεταξύ άλλων υπέδειξε στην κυβέρνηση την ανάγκη να θεσμοθετήσει την απόλυτη πλειοψηφία στις απεργίες, να καθιερώσει το lock out και να παγώσει την ωρίμανση με τις τριετίες μετά το 2017.

Αν και δεν έθεσε τα ζητήματα αυτά ως απαίτηση, σύμφωνα με την ίδια πηγή, αλλά ως υπόδειξη, προκειμένου να συγκλίνει η Ελλάδα με τις άλλες Ευρωπαϊκές χώρες, όπως υποστήριξε, οι ιδέες αυτές δείχνουν την κατεύθυνση στην οποία κινείται.

Επιπλέον, επιμένει στο θέμα των ομαδικών απολύσεων, και διαμήνυσε στην κυβέρνηση ότι η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα που δεν έχει σχετική νομοθεσία. Μέχρι πρότινος ήταν και η Ολλανδία, αλλά τελικά πέρασε νόμο.


Πηγή Καθημερινή


Ετικέτες για αναζήτηση ομαδικές απολύσεις τρόικα Eurogroup lock out


Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο