Ειδήσεις Εργατικά Ασφαλιστικά

Ρωμανιάς: Οι αιτήσεις για σύνταξη αγγίζουν τα 6 δισ. ευρώ

Ο επιστημονικός συνεργάτης της γενικής συνομοσπονδίας εργατών Ελλάδος, Γιώργος Ρωμανιάς, μίλησε στον real fm 97,8 και την εκπομπή των Κώστα Χαρδαβέλλα και Αγγελικής Λάζου, για την εικόνα που παρουσιάζουν τα ασφαλιστικά ταμεία.

«Από μια απλή ανάλυση διαπιστώνεται ότι σήμερα εκκρεμούν 400.000 αιτήσεις συνταξιοδότησης για όλα τα ταμεία. Έχουμε 200.000 αιτήσεις που ζητούν είτε κύρια σύνταξη, είτε επικουρική, είτε εφάπαξ. Αν προσθέσουμε το πόσο είναι το ποσό που αντιπροσωπεύουν αυτές οι αιτήσεις, είναι 6 δισεκατομμύρια ευρώ», σχολίασε αρχικά ο κ. Ρωμανιάς και συνέχισε:

«Σε κάποια ταμεία, οι αιτήσεις εκκρεμούν μέχρι και πάνω από πέντε χρόνια».

«Ο ΟΑΕΕ έχει συνεχή ελλείμματα. Ποτέ ξανά στην Ελλάδα τα ταμεία δεν είχαν αυτό το χάλι. Αγανακτώ όταν ακούω για μειώσεις συντάξεων. Από το 2015 και μετά οι συντάξεις θα είναι 360 ευρώ η κάθε μία. Αυτό είναι ψηφισμένο. Ούτε για αυτά τα λεφτά δεν θα έχουν τα ταμεία», πρόσθεσε.

«Στο ΊΚΑ μπορεί να κάνει και 2,5-3 χρόνια να βγει η σύνταξη. Δεν είναι μόνο εκείνοι που κάνουν την αίτηση λόγω γήρατος. Υπάρχει νόμος που λέει ότι τα ασφαλιστικά ταμεία, πρέπει να απαντούν στις αιτήσεις εντός 50 ημερών. Καλώ τον κόσμο να αρχίσει να υποβάλει αγωγές εναντίων των καθυστερήσεων που υπάρχουν», τόνισε ακόμα μεταξύ άλλων.
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο