Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Συνεργασία ΥΠΕΚΑ και Υπουργείου Δικαιοσύνης για την υλοποίηση του Κτηματολογίου

Συνεργασία ΥΠΕΚΑ και Υπουργείου Δικαιοσύνης για την υλοποίηση του Κτηματολογίου
 
Ευρεία σύσκεψη για το Κτηματολόγιο πραγματοποιήθηκε χθες βράδυ υπό την Προεδρία του Υπουργού ΠΕΚΑ, Γιάννη Μανιάτη, σε συνέχεια προπαρασκευαστικής συνάντησης που είχαν την προηγούμενη εβδομάδα ο Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής και ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Χαράλαμπος Αθανασίου.
Τα δύο Υπουργεία έχουν αναλάβει πρωτοβουλία συνεργασίας προκειμένου να ξεπεραστούν προβλήματα και παθογένειες του παρελθόντος, αναφορικά με το σημαντικό έργο της λειτουργίας Κτηματολογικών Γραφείων και την παροχή υπηρεσιών προς τους πολίτες και όλους τους εμπλεκόμενους επαγγελματίες (μηχανικούς, συμβολαιογράφους, δικηγόρους κλπ).
Ενόψει της λειτουργίας δύο (2) οριστικών Κτηματολογικών γραφείων εντός του 2014, εχθές πραγματοποιήθηκε η πρώτη εξειδικευμένη σύσκεψη ώστε να δρομολογηθούν οι απαιτούμενες ενέργειες για την ψηφιοποίηση των αρχείων που υπάρχουν σε έμμισθα και άμισθα Υποθηκοφυλακεία, για την περίοδο από το 2003 έως σήμερα, αλλά και όλων των συμβολαίων που θα συναφθούν στο εξής.
Στη σύσκεψη, μεταξύ άλλων, συμμετείχαν ο Γ.Γ Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος, Σωκράτης Αλεξιάδης, η Γενική Δ/ντρια Διοίκησης του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαμάντω Ζάβρα, ο νέος Πρόεδρος και Δ.Σ της ΕΚΧΑ Α.Ε., Ηλίας Λιακόπουλος, καθώς και ο Αντιπρόεδρος, Νίκος Ζυγούρης, ο πρόεδρος της Ένωσης Υποθηκοφυλάκων, Ιωάννης Άνδραλης, και ο πρόεδρος  της Συντονιστικής Επιτροπής Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Ελλάδας, Κων/νος Βλαχάκης.
Χθες συγκροτήθηκε για πρώτη φορά σε σώμα και το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΚΧΑ Α.Ε., όπου εκτός από τον κ. Λιακόπουλο νέα μέλη ορίστηκαν ο Ιωάννης Σαμπάνης, δικηγόρος, και η Εβίτα Τσιλιβίτη, πολιτικός μηχανικός.


Ετικέτες για αναζήτηση ΥΠΕΚΑ


Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο