Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Αυξάνονται οι αντικειμενικές στα εντός και εκτός σχεδίου ακίνητα

ΣΤΗΝ ΑΝΑΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗ του ελάχιστου κόστους κατασκευής των οικοδομών σχεδιάζει να προχωρήσει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών, από τις αρχές του επομένου έτους. Αυτό επεσήμανε χθες, σε συνέντευξή του στην κρατική τηλεόραση,...

ΣΤΗΝ ΑΝΑΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗ του ελάχιστου κόστους κατασκευής των οικοδομών σχεδιάζει να προχωρήσει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών, από τις αρχές του επομένου έτους. Αυτό επεσήμανε χθες, σε συνέντευξή του στην κρατική τηλεόραση, ο αρμόδιος υφυπουργός κ. Αντ. Μπέζας, ο οποίος παράλληλα επανέλαβε ότι θα τηρηθεί απαρέγκλιτα το χρονοδιάγραμμα αναπροσαρμογής των αντικειμενικών αξιών. Συγκεκριμένα δήλωσε ότι από την 1η Ιανουαρίου 2007 θα αυξηθούν οι αντικειμενικές αξίες τόσο των εντός όσο και των εκτός σχεδίου ακινήτων και αγροτεμαχίων.

Διευκρίνισε μάλιστα, όπως έχει ήδη επισημάνει η «Ν», ότι οι αυξήσεις στα εκτός σχεδίου και αγροτεμάχια θα γίνουν σε τρεις φάσεις (2007-2009) όπως άλλωστε έγινε και με τα εντός σχεδίου ακίνητα, προκειμένου η αναπροσαρμογή να είναι «ήπια».

Όσον αφορά στην επικείμενη αύξηση του Ελάχιστου Κόστους Οικοδομών (ΕΚΟ), περίπου κατά 50%, οι παράγοντες της κτηματαγοράς θεωρούν ότι θα έχει σημαντικές επιπτώσεις στην κτηματαγορά, αφού θα οδηγήσει στην αύξηση των αδειών δόμησης, των αμοιβών των μηχανικών, του ΦΠΑ των εργασιών, των ενσήμων του ΙΚΑ και κατ΄ επέκταση των τιμών πώλησης. Για τους λόγους εξάλλου αυτούς υποστηρίζουν ότι η αγορά ακινήτων, σε συνδυασμό με την αύξηση των αντικειμενικών αξιών, θα «παγώσει». Με την αύξηση του ΕΚΟ το οικονομικό επιτελείο θεωρεί ότι θα δοθεί ένα ακόμη «χτύπημα» στη φοροδιαφυγή, αφού θα καλυφθεί το 70-80% της αντικειμενικής αξίας των ακινήτων.
Πηγή Ναυτεμπορική
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο