Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Αυτοπεραίωση: Νέοι φοροέλεγχοι για 150.000 υποθέσεις

Δειγματοληπτικό έλεγχο της αυτόματης περαίωσης εκκρεμών φορολογικών υποθέσεων (αυτοπεραίωση) ανήγγειλε χθες ο υφυπουργός Οικονομίας, Α. Μπέζας.

Δειγματοληπτικό έλεγχο της αυτόματης περαίωσης εκκρεμών φορολογικών υποθέσεων (αυτοπεραίωση) ανήγγειλε χθες ο υφυπουργός Οικονομίας, Α. Μπέζας. Το δείγμα θα είναι πάνω από 150.000 επαγγελματίες.

Πηγή Ναυτεμπορική

Η ημερησία για το ίδιο θέμα

Επανελέγχονται οι ελεύθεροι επαγγελματίες

Σε ελεγκτικό κλοιό θα βρεθούν από το 2007 περίπου 150.000 ελεύθεροι επαγγελματίες και επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών που θα κλείσουν τη χρήση του 2006 με τη διαδικασία του αυτοελέγχου.

O υφυπουργός Oικονομικών A. Mπέζας στη συνέντευξή του στη NET ανέφερε ότι προωθείται διάταξη που θα προβλέπει τον δειγματοληπτικό φορολογικό έλεγχο των ελεύθερων επαγγελματιών και επιχειρήσεων παροχής υπηρεσιών που κάνουν χρήση των ευνοϊκών ρυθμίσεων της αυτοπεραίωσης για να αποφύγουν τον τακτικό φορολογικό έλεγχο.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι υπηρεσίες του υπουργείου έχουν διαπιστώσει μεγάλης έκτασης φοροδιαφυγή από τους επιτηδευματίες που εκμεταλλεύονται τον αυτοέλεγχο. Συγκεκριμένα δηλώνουν ψευδή στοιχεία στα έντυπα E3 για την αυτοπεραίωση και ειδικότερα, είτε εμφανίζουν ακαθάριστα έσοδα μικρότερα από τα πραγματικά, είτε «φουσκώνουν» τις δαπάνες ώστε να περιορίσουν σε χαμηλά επίπεδα τα τελικά ποσά των φορολογητέων εισοδημάτων τους και να περαιώσουν τις ανέλεγκτες χρήσεις τους καταβάλλοντας πολύ μικρά ποσά φόρων στο Δημόσιο.

 
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο