Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Καθυστερεί η τρόικα την έγκριση για το φορολογικό - Το Υπ.Οικ. θα νομοθετήσει μονομερώς

Είδε και αποείδε το υπουργείο Οικονομικών περιμένοντας την Τρόικα να δώσει την οριστική έγκριση για το πολυνομοσχέδιο που περιλαμβάνει διατάξεις για τις αλλαγές στο φόρο υπεραξίας ακινήτων αλλά και στη μείωση των φορο-προστίμων και τελικά αποφάσισε να προχωρήσει τις επόμενες ημέρες στην κατάθεση του νομοσχεδίου στη Βουλή για να ξεπαγώσει η κτηματαγορά και να δοθεί μία ανάσα σε όσους εντοπίζονται να έχουν υποπέσει σε φοροδιαφυγή.

Η παρελκυστική πολιτική της Τρόικας  έχει οδηγήσει σε απόγνωση χιλιάδες επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στην πάλαι ποτέ «ατμομηχανή» της ελληνικής οικονομίας ασκώντας πίεση στο υπουργείο Οικονομικών να δώσει απαντήσεις σε όλες τις εκκρεμότητες που έχει καταγράψει.

Το υπουργείο Οικονομικών είναι διατεθειμένο να νομοθετήσει μονομερώς στέλνοντας με αυτόν τον τρόπο μήνυμα στους δανειστές ότι δεν γίνεται για όλα τα θέματα να περιμένει την έγκριση της Τρόικας, ειδικά σε μία περίοδο που αναζητούν όλη την ανάπτυξη.

Παράγοντες της κτηματαγοράς επισημαίνουν ότι από την 1η Ιανουαρίου 2014 έως σήμερα δεν έχει γίνει σχεδόν καμία αγοραπωλησία ακινήτου. Αυτό και μόνο δείχνει ότι αν η Τρόικα ενδιαφερόταν πραγματικά για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας θα ξεμπλοκάρει το συγκεκριμένο φορολογικό νομοσχέδιο που είναι έτοιμο εδώ και δύο εβδομάδες.

Στελέχη της Τρόικας είχαν εκφράσει κατά τη διάρκεια πρόσφατων συναντήσεων με αρμόδια στελέχη του υπουργείου Οικονομικών την αντίθεσή τους σε οποιαδήποτε αλλαγή στα πρόστιμα και το φόρο υπεραξίας γεγονός που έχει προκαλέσει εκνευρισμό στο οικονομικό επιτελείο καθώς πρόκειται για ρυθμίσεις που έχουν προαναγγελθεί από την κυβέρνηση και το βασικότερο περιμένει η αγορά ως μάννα εξ ουρανού.

Η πρόταση που έχει παρουσιάσει στην τρόικα το οικονομικό επιτελείο για τα πρόστιμα που αφορούν στην εκπρόθεσμη υποβολή δηλώσεων προβλέπει:

- Μείωση στα 250 από 1.000 ευρώ για τα πρόστιμα στους επιτηδευματίες και τις επιχειρήσεις που τηρούν απλογραφικά βιβλία (πρώην βιβλία Β΄ κατηγορίας).

-Μείωση στα 500 ευρώ από 2.500 ευρώ για τα πρόστιμα που επιβάλλονται  σε όσους τηρούν διπλογραφικά βιβλία (πρώην βιβλία Γ΄ κατηγορίας).

Η τρόικα θεωρεί ότι τα νέα προτεινόμενα πρόστιμα είναι πολύ χαμηλά και αντιδρά. Το τελευταίο σενάριο για τα πρόστιμα κάνει λόγο για μείωση στα 400 και 800 ευρώ αντίστοιχα.

Αναφορικά με τις αλλαγές που σχεδιάζονται στο φόρο υπεραξίας ακινήτων οι ενστάσεις της Τρόικας επικεντρώνονται στην εξαίρεση από τον φόρο για τα ακίνητα που έχουν διακρατηθεί για διάστημα μεγαλύτερο των 25 ετών καθώς επίσης και στον υπολογισμό της τιμής κτήσης για τα παλαιά ακίνητα. Αναμένεται να εφαρμοστεί ένα σύστημα που θα «αποπληθωρίζει» την αξία του κάθε ακινήτου για να γίνεται ορθή σύγκριση με τις τρέχουσες αξίες.

Πηγή Το Βήμα


Ετικέτες για αναζήτηση τρόικα πρόστιμα


Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο