Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Υποχώρησε στα επίπεδα του Σεπτεμβρίου του 2008 ο δείκτης «φόβου» που υπολογίζει το KEΠE

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ

Ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Νότης Μηταράκης προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Πυκνώνουν οι ενδείξεις ότι η Ελληνική Οικονομία ξεφεύγει από τον κύκλο της ύφεσης και τα καλύτερα είναι πλέον μπροστά μας. Ήδη είδαμε μία σειρά από γνωστούς προπορευόμενους δείκτες, όπως οι δείκτες οικονομικού κλίματος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, το spread των δεκαετών ομολόγων αλλά και η πορεία του Γενικού Δείκτη του Χρηματιστηρίου Αθηνών να συνηγορούν στο θετικό  αυτό συμπέρασμα.

Σήμερα παρουσιάζουμε τον δείκτη φόβου που υπολογίζει το KEΠE, το οποίο και υποχώρησε στα επίπεδα του Σεπτεμβρίου του 2008. Η σημαντική μείωση του δείκτη αποτυπώνει τη θετική ψυχολογία των επενδυτών και το γεγονός ότι προεξοφλούν τις θετικές εξελίξεις και τις προοπτικές για την ελληνική οικονομία.

Αυτή η θετική ψυχολογία έχει επίπτωση στις νέες ιδιωτικές επενδύσεις, σε συνδυασμό με τις θεσμικές πρωτοβουλίες που αναλάβαμε, ειδικά με την ψήφιση του νέου αναπτυξιακού και επενδυτικού Νόμου. Συγκεκριμένα, το 2013 οι Ξένες Άμεσες Επενδύσεις, σύμφωνα με το επίσημα στοιχεία, όχι μόνο αυξήθηκαν αλλά είναι πλέον στο μέσο όρο της επταετίας προ κρίσης.  

Οι νέες επενδύσεις του 2014 όπως αυτή για την αξιοποίηση του Ελληνικού αλλά και τα μεγάλα έργα που θα ξεκινήσουν να υλοποιούνται όπως τα έργα ΣΔΙΤ, τα έργα Fast Track, τα νέα έργα του αναπτυξιακού αλλά και η κατασκευή του αγωγού TAP αναμένεται να προσδώσουν ακόμα μεγαλύτερη δυναμική στην αναπτυξιακή τροχιά της Ελληνικής οικονομίας.

Οι νέες αυτές επενδύσεις θα συμβάλλουν στην καταπολέμηση της ανεργίας που αποτελεί αυτή τη στιγμή το μεγαλύτερο κοινωνικό πρόβλημα».
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο