Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Παράταση προθεσμίας για τη νομιμοποίηση μεταναστών έως τα τέλη Απριλίου 2007

Εως τις 30/4/2007 παρατείνεται η προθεσμία υποβολής δικαιολογητικών για τη νομιμοποίηση των μεταναστών που ζουν παρανόμως στη χώρα μας. Αυτό δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος αμέσως μετά το τέλος της συνεδρίασης της Κυβερνητικής Επιτροπής...

Εως τις 30/4/2007 παρατείνεται η προθεσμία υποβολής δικαιολογητικών για τη νομιμοποίηση των μεταναστών που ζουν παρανόμως στη χώρα μας. Αυτό δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος αμέσως μετά το τέλος της συνεδρίασης της Κυβερνητικής Επιτροπής, η οποία έκανε ομόφωνα δεκτή την εισήγηση του υπουργού για τη μεταναστευτική πολιτική.
Όπως έκανε γνωστό ο κ. Παυλόπουλος, μέχρι σήμερα έχουν καταθέσει αιτήσεις νομιμοποίησης 180 χιλιάδες μετανάστες, ενώ για ακόμη μία φορά επανέλαβε ότι για το θέμα των παράνομων μεταναστών η κυβέρνηση και το υπουργείο ειδικά, δεν είναι δογματικό, δεν έχει αγκυλώσεις και είναι ανοικτό σε αλλαγές που επιλύουν το πρόβλημα.


Σύμφωνα με τον υπουργό, στόχος των διατάξεων που εγκρίθηκαν από την Κυβερνητική αποτελεί η μείωση της γραφειοκρατίας και η ένταξη των μεταναστών όσο πιο ομαλά γίνεται, με συγκεκριμένες προτάσεις, όπως η μείωση των παραβόλων και των προστίμων και η διευκόλυνση της οικογενειακής επανένωσης με συγκεκριμένα μέτρα.
«Οταν ψηφίσθηκε ο ν.3386/2005 είχα πει ότι δεν είμαστε δογματικοί και ότι κατά τη διάρκεια εφαρμογής του νόμου κάθε φορά που θα χρειάζεται προσαρμογή στα δεδομένα τα οποία διαμορφώνονται, θα γίνονται και οι αναγκαίες μεταβολές. Μετά τον ν.3386/2005 ξεκινήσαμε μια πολύ σημαντική, διπλή, προσπάθεια. Από τη μια πλευρά τη νομιμοποίηση εκείνων που διαβιούν παρανόμως στην Ελλάδα και, από την άλλη, τη διαμόρφωση ομαλών συνθηκών κοινωνικής ένταξης των μεταναστών. Ως προς την κοινωνική ένταξη των μεταναστών εκδόθηκαν ήδη τα δυο διατάγματα για την οικογενειακή επανένωση και για το καθεστώς των επί μακρόν διαμενόντων», τόνισε μεταξύ άλλων ο υπουργός Εσωτερικών και πρόσθεσε:
«Ένα μεγάλο μέρος του καινούργιου σχεδίου νόμου είναι η προώθηση των σχετικών διαδικασιών ώστε η κοινωνική ένταξη, μέσω ακριβώς και της νομοθεσίας που υπάρχει, να είναι πιο ομαλή. Έτσι απλοποιούνται γραφειοκρατικές διαδικασίες. Μειώνονται, πολλές φορές, παράβολα τα οποία θεωρήθηκαν ότι ήταν - ενδεχομένως - μεγάλα. Μειώνονται, επίσης, πρόστιμα τα οποία επιβάλλονται στους μετανάστες δεδομένου ότι και αυτή η μείωση κρίθηκε αναγκαία σε ορισμένες περιπτώσεις. Όπως επίσης, διευκολύνεται, σε μεγάλο βαθμό, η οικογενειακή επανένωση, δεδομένου ότι στοιχείο της ομαλής ένταξης των μεταναστών στην κοινωνική ζωή, στην Ελλάδα, είναι η ομαλή οικογενειακή ζωή».
Οπως διευκρίνισε, οι μετανάστες μπορούν να νομιμοποιηθούν αν είναι σε θέση να αποδείξουν με δημόσιο έγγραφο, το οποίο δεν αμφισβητείται, την παραμονή τους στη χώρα μέχρι τις 31/12/2004, ή εάν διαθέτουν ληξιαρχική πράξη γέννησης των παιδιών τους, ληξιαρχική πράξη γάμου, αίτηση για άδεια παραμονής σε περιφέρεια ή απόδειξη φοίτησης των παιδιών τους σε σχολείο.
Ο κ. Παυλόπουλος τόνισε ότι καταβάλλεται τεράστια προσπάθεια για να καλύψουμε μία δεκαετία και τομές που δεν έγιναν την προηγούμενη δεκαετία, ενώ σήμερα -επισήμανε- η χώρα μας έχει ένα σύγχρονο νόμο μεταναστευτικής πολιτικής έναντι ευρωπαϊκών χωρών που έχουν μακρά παράδοση στη μετανάστευση, αλλά, όπως είπε, είναι δογματικές.

 
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο