Αποτελέσματα live αναζήτησης

Στέλεχος Υπ. Οικ.: Από τρόικα περιμένουμε κατ' ελάχιστο δήλωση περί επαρκούς προόδου

5 Μάρτιου 2014 Σχόλια
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτά
Αυτό που περιμένουμε κατ’ ελάχιστον έως την Κυριακή, είναι μια δήλωση της τρόικας περί επαρκούς προόδου των διαπραγματεύσεων, ανέφερε κορυφαίο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών. Βασικός στόχος πρόσθεσε, παραμένει να υπάρχει έως τότε staff level agreement, δηλ. τεχνική συμφωνία επί της αρχής.

Διευκρίνισε ότι αυτή τη στιγμή, τίποτα δεν θεωρείται δεδομένο, ούτε κάν η δήλωση περί προόδου και έδωσε έμφαση στις διαπραγματεύσεις που θα συνεχιστούν και σήμερα αλλά και αύριο με την τρόικα στο υπουργείο Οικονομικών.

Εξήγησε ότι υπό αυτές τις συνθήκες δεδομένη δεν θεωρείται η επίτευξη συμφωνίας για το αναθεωρημένο μνημόνιο στο Eurogroup και ενδεχομένως αυτό να γίνει σε επόμενη συνεδρίασή του, ακόμα και με τηλεδιάσκεψη όταν η δύο πλευρές θα είναι έτοιμες.

Τα χρονικά περιθώρια στενεύουν. Ο υπουργός Οικονομικών έχει προγραμματίσει να αναχωρήσει το Σάββατο για τις Βρυξέλλες έχοντας μάλιστα ήδη κλείσει ραντεβού περικειμένου να ετοιμαστεί, ως προεδρεύων του Ecofin την Τρίτη, στην συζήτηση για την τραπεζική ένωση. Ενδεχομένως, είπε η ίδια πηγή, οι διαπραγματεύσεις να τον κρατήσουν επί αθηναϊκού εδάφους έως το πρωί της Κυριακής.

Αυτό που συζητείται είναι η λίστα του ΟΟΣΑ και τα εργασιακά, ανέφερε. Για το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα και τα μέτρα από το 2015 και μετά, η ίδια πηγή ανέφερε ότι θα τεθούν επί τάπητος την Παρασκευή και το Σάββατο. Οι διαπραγματεύσεις βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη με διαδοχικά ραντεβού σήμερα των δανειστών στην ΤτΕ και ακολούθως στο υπουργείο Οικονομικών με τον υπουργό Υγείας αλλά και τον υπουργό Ανάπτυξης παρουσία του Γ. Στουρνάρα. Αναλόγως των εξελίξεων θα διαμορφωθεί και το αυριανό πρόγραμμα διαπραγματεύσεων, ανέφερε η ίδια πηγή.

Πηγή:www.capital.gr


Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης