Ειδήσεις Εργατικά Ασφαλιστικά

Με υπουργική απόφαση «κλείνει» και το θέμα των ομαδικών απολύσεων

Με μια υπουργική απόφαση, που αναθέτει την αρμοδιότητα για τις ομαδικές απολύσεις, από τον εκάστοτε υπουργό, στον Γενικό Γραμματέα Απασχόλησης, επιδιώκει το υπουργείο Εργασίας να «κλείσει» όλα τα θέματα με την τρόικα.

Κατά τη σημερινή συνάντηση του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση με τους επικεφαλής της τρόικας αναμένεται να κατατεθεί το τελικό σχέδιο για τις ομαδικές απολύσεις που προβλέπει ότι την τελική υπογραφή για έγκριση ή μη των ομαδικών απολύσεων θα έχει ο Γενικός Γραμματέας Εργασίας, που προεδρεύει και του Ανώτατου Συμβουλίου Εργασίας (ΑΣΕ). Το επιχείρημα που θα θέσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων ο υπουργός, είναι ότι με τον τρόπο αυτό, φεύγει η αρμοδιότητα από ένα πολιτικό πρόσωπο και αρμόδιος να αποφασίσει θα είναι ένας τεχνοκράτης, όπως είναι (ή θα έπρεπε να είναι) οι γενικοί γραμματείς.

Στη συνάντηση θα τεθεί και το θέμα των εργοδοτικών εισφορών, που φαίνεται να έχει κλείσει ως προς το ύψος και τον τρόπο που θα μειωθούν, όμως η Τρόικα δεν έχει απαντήσει ακόμη στον σχεδιασμό των συναρμόδιων υπουργείων, που θέλει το κενό να καλυφθεί κατά 120 εκατ. ευρώ από το πρωτογενές πλεόνασμα, και τα υπόλοιπα από την αύξηση της απασχόλησης.

Πηγή Capital.gr
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο