Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Τρεις Έλληνες και τρεις από την Κύπρο στη λίστα του Forbes με τους πλουσιότερους του κόσμου

Με τον Μπιλ Γκέιτς να ανακτά ξανά τα σκήπτρα του πλουσιότερου ανθρώπου στον κόσμο, θέση που σύμφωνα με τον ετήσιο κατάλογο του περιοδικού Forbes, είχε χάσει τα τελευταία τέσσερα χρόνια από τον Μεξικανό Κάρλος Σλιμ και με τον Αμάνσιο Ορτέγα (των Zara) να ακολουθεί αναδιαμορφώθηκε τη Δευτέρα ο παγκόσμιος χάρτης των κροίσων.

Οπως σημειώνει το Forbes για πρώτη φορά στη λίστα του με τους δισεκατομμυριούχους βρίσκονται 125 άτομα από τη Λαϊκή Κίνα.

Από την Ελλάδα στη λίστα του Forbes συμπεριλαμβάνονται ο Σπύρος Λάτσης, στην 506η θέση ο Σπύρος Λάτσης με 3,2 δισεκατομμύρια δολάρια, και οι Αριστοτέλης Μυστακίδης και Φίλιπ Νιάρχος στην 687η θέση με 2,5 δισεκατομμύρια δολάρια.

Από την Κύπρο υπάρχουν στον κατάλογο του Forbes τρεις άνδρες.

Στην 76η θέση εντοπίζεται ο εφοπλιστής Τζον Φρέντρικσεν με περιουσία 13,6 δισ. δολάρια. Ο εφοπλιστής Φρέντρικσεν απαρνήθηκε τη νορβηγική υπηκοότητα για να πάρει την κυπριακή καθώς στην φορολογικά πιο φιλική Μεγαλόνησο έχει και την έδρα των περισσοτέρων εταιρειών του.

Τα αδέλφια Χατζηϊωάννου είναι επίσης στη λίστα. Ο Στέλιος βρίσκεται στην 520η θέση ενώ ο αδελφός του Πόλυς είναι στην 988η θέση.

Η περιουσία του Μπιλ Γκέιτς αποτιμήθηκε από το Forbes στα 76 δισ. δολάρια
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο