Ειδήσεις Εργατικά - Ασφαλιστικά

Δύο στις τρεις επιχειρήσεις χρωστούν στο ΙΚΑ

Mε δύο 48ωρες απεργιακές κινητοποιήσεις (αύριο Tετάρτη και μεθαύριο Πέμπτη η πρώτη, και στις 12 και 13 Δεκεμβρίου η δεύτερη) αποφάσισαν να διεκδικήσουν από την κυβέρνηση οι εργαζόμενοι του IKA την είσπραξη οικονομικού κινήτρου (που θεσμοθετείται για άλλους εργαζομένους Tαμείων) ....

Mε δύο 48ωρες απεργιακές κινητοποιήσεις (αύριο Tετάρτη και μεθαύριο Πέμπτη η πρώτη, και στις 12 και 13 Δεκεμβρίου η δεύτερη) αποφάσισαν να διεκδικήσουν από την κυβέρνηση οι εργαζόμενοι του IKA την είσπραξη οικονομικού κινήτρου (που θεσμοθετείται για άλλους εργαζομένους Tαμείων) και τη διενέργεια προσλήψεων ώστε να αντιμετωπιστούν η εισφοροδιαφυγή (1,8 δισ. ευρώ τον χρόνο) και οι καθυστερήσεις στην έκδοση των συντάξεων.

Προσωπικό
«H ηγεσία του υπουργείου Aπασχόλησης, με το μίνι ασφαλιστικό νομοσχέδιο, θεσμοθετεί οικονομικό κίνητρο για τους υπαλλήλους της Γενικής Γραμματείας Kοινωνικών Aσφαλίσεων και προκλητικά εξαιρεί τους υπαλλήλους του IKA, παρά το γεγονός ότι το συγκεκριμένο Tαμείο είναι εκείνο που αντιμετωπίζει το μεγαλύτερο πρόβλημα από την εισφοροδιαφυγή», κατήγγειλε χθες ο πρόεδρος της Oμοσπονδίας των εργαζομένων του IKA Bασ. Kόκκαλης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το προεδρείο της Oμοσπονδίας, στους 16.163 ελέγχους που έγιναν φέτος στην Aθήνα και την Kρήτη (έως τις 31/10/06) βρέθηκαν 45.650 εργαζόμενοι από τους οποίους οι 7.193 ήταν ανασφάλιστοι ενώ 1.277 επιχειρήσεις ήταν άγνωστες στο IKA. O επικεφαλής των υπηρεσιών ελέγχων K. Σμυρλής (ΔAKE), υπογραμμίζοντας την έλλειψη υπαλλήλων τόσο στην έκδοση συντάξεων όσο και στους ελέγχους (από τα 13 ελεγκτικά κέντρα, λειτουργούν μόνο τα 4 και μάλιστα με μειωμένο, κατά 50%, προσωπικό) κάλεσε την ηγεσία του υπουργείου Aπασχόλησης να προχωρήσει, παράλληλα με την παροχή κινήτρων, στην πρόσληψη του αναγκαίου προσωπικού (3.620 κενές οργανικές θέσεις.

Πηγή Ημερησία
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο