Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

ΥΠΕΚΑ: Δεν υπάρχει θέμα αύξησης των οικιακών τιμολογίων

Δεν υπάρχει θέμα αύξησης των οικιακών τιμολογίων τονίζουν κατηγορηματικά κύκλοι του ΥΠΕΚΑ, διαψεύδοντας ως ανακριβείς σχετικές αναφορές. Όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές το κόστος των εκπτώσεων που αποφασίστηκε υπολογίζεται σε 70 έως 75 εκατ. ευρώ, ενώ οι απώλειες για τη ΔΕΗ, εάν για παράδειγμα τα ΕΛΠΕ αποφάσιζαν να κλείσουν το εργοστάσιο του Ασπροπύργου θα έφτανε τα 65 εκατ. ευρώ μίνιμουμ.

Εφόσον όμως με τις μειώσεις αυτές διασφαλίζεται η συνέχιση της δραστηριότητας της βαριάς βιομηχανίας, εκτιμάται ότι θα υπάρξει αύξηση της κατανάλωσης και σημαντική ρευστότητα για τη ΔΕΗ. Παράλληλα η εταιρεία θα έχει σημαντικά οφέλη της τάξης των 50 εκατ. ευρώ ετησίως (τουλάχιστον) από τη μείωση του κόστους του φυσικού αερίου της Gazprom ενώ επιπρόσθετα οφέλη της τάξης των 100 έως 200 εκατ. ευρώ αναμένονται από τις άλλες ρυθμιστικές αλλαγές που προωθούνται στην αγορά ηλεκτρισμού.

Δηλαδή το ισοζύγιο για την εταιρεία όχι μόνο δεν είναι αρνητικό αλλά η συνολική ζυγαριά γέρνει υπέρ της θετικής προοπτικής της εταιρείας.

Πηγή:www.capital.gr
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο