Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Ηλεκτρονική χαρτογράφηση της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου

Με στόχο την καλύτερη αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας αλλά και τη διευκόλυνση των πολιτών και επιχειρήσεων στον τομέα του real estate και του τουρισμού, το υπουργείο Οικονομικών δημιουργεί το δικό του «Περιουσιολόγιο», χαρτογραφώντας ηλεκτρονικά όλη την ακίνητη περιουσία του Δημοσίου. ...

Με στόχο την καλύτερη αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας αλλά και τη διευκόλυνση των πολιτών και επιχειρήσεων στον τομέα του real estate και του τουρισμού, το υπουργείο Οικονομικών δημιουργεί το δικό του «Περιουσιολόγιο», χαρτογραφώντας ηλεκτρονικά όλη την ακίνητη περιουσία του Δημοσίου.


Στο πλαίσιο αυτό η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΓΠΣ) του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών (Υπ.Ο.Ο.) ολοκλήρωσε και θέτει σε δημόσια διαβούλευση το σχέδιο της Διακήρυξης για το έργο «Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα Δημόσιας Περιουσίας του Υπ.Ο.Ο.» του Επιχειρησιακού Προγράμματος της «Κοινωνίας της Πληροφορίας» που θα επιτρέπει την πλήρη καταγραφή της Δημόσιας Περιουσίας. Με το έργο αυτό, όπως αναφέρει η ΓΓΠΣ επιτυγχάνεται σημαντική υποβοήθηση του διοικητικού έργου των υπηρεσιών του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών για:
- Την αποτελεσματική διαχείριση και αξιοποίηση της Δημόσιας Περιουσίας με την ενοποίηση όλης της διάσπαρτης πληροφορίας σε μία ηλεκτρονική γεωγραφική βάση δεδομένων.
- Τη μείωση, χρονικά και οικονομικά, της επιβάρυνσης των πολιτών κατά τις συναλλαγές τους με το Δημόσιο με την υποστήριξη των παρεχόμενων υπηρεσιών με τεχνολογίες επικοινωνιών και πληροφορικής.
- Τη δημιουργία προϋποθέσεων που θα διευκολύνουν τις επενδύσεις πολιτών και επιχειρήσεων στο τομέα του real estate και τουρισμού, ειδικά σε μη αστικές περιοχές.
- Τη διευκόλυνση της χάραξης περιβαλλοντικής και οικονομικής πολιτικής με την καταγραφή και αξιοποίηση της Δημόσιας Περιουσίας.
- Τη δημιουργία υποδομής που βασίζεται σε Σύστημα Γεωγραφικής Πληροφορίας για τον Αντικειμενικό Προσδιορισμό Αξίας Ακινήτων.

Πηγή Κέρδος 
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο