Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Επαναλειτουργία του συστήματος διαχείρισης αποστελλόμενων στοιχείων από φορολογικούς μηχανισμούς ΕΑΦΔΣΣ

Ανακοινώνεται η επανέναρξη λειτουργίας του πληροφοριακού συστήματος διαχείρισης αποστελλόμενων στοιχείων μέσω αρχείων (s.txt) από φορολογικούς μηχανισμούς ΕΑΦΔΣΣ, στις ψηφιακές υποδομές της ΓΓΠΣ, η οποία είχε διακοπεί για λόγους συντήρησης των υποδομών της ΓΓΠΣ.

Το συγκεκριμένο σύστημα πρόκειται να διασυνδεθεί με το σύστημα των ΜΥΦ (ΠΟΛ.1022/7.1.2014) έτσι ώστε τα ηλεκτρονικά αρχεία φορολογικών στοιχείων που συγκεντρώνονται από τις ΕΑΦΔΣΣ στη ΓΓΠΣ, να μετατρέπονται στο τέλος κάθε προβλεπόμενης περιόδου σε Συγκεντρωτικές Καταστάσεις Πελατών- Προμηθευτών και Συναλλαγών (ΜΥΦ) της περιόδου αυτής, εφόσον ενεργοποιηθεί η αντίστοιχη υπηρεσία από τον επιτηδευματία-υπόχρεο. 

Με τον τρόπο αυτό καθίσταται δυνατό, για τις συνδεδεμένες μέσω ΕΑΦΔΣΣ επιχειρήσεις με τη ΓΓΠΣ, να αυτοματοποιήσουν την αποστολή των συγκεντρωτικών καταστάσεων πελατών-προμηθευτών, μέσω των αναλυτικών στοιχείων που αποστέλλουν. Στην κατεύθυνση αυτή επεκτείνεται η υπάρχουσα δομή στοιχείων του φορολογικού μηχανισμού ώστε να είναι δυνατή και η ένταξη των δαπανών/εξόδων στο αποστελλόμενο αρχείο, που γίνονται αποδεκτά από τον επιτηδευματία στη λογιστική του διαχείριση.

Επισημαίνεται ότι, οι επιτηδευματίες που εκδίδουν τα φορολογικά τους στοιχεία μηχανογραφικά κάνοντας χρήση ΕΑΦΔΣΣ, μπορούν να αποκτήσουν πρόσβαση στο σύστημα με χρήση των στοιχείων πιστοποίησης (όνομα χρήστη και κωδικός πρόσβασης) TAXISNET.

Οι επιχειρήσεις που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στο πιλοτικό πρόγραμμα, μπορούν να δηλώσουν την πρόθεση τους στο [email protected] ή/και [email protected]


Ετικέτες για αναζήτηση ΕΑΦΔΣΣ ΓΓΠΣ ΜΥΦ


Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΕΚΤΕΝΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΑΛΠ ΑΝΤΙ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟΥ
  • ΕΦΚΑ
Up
Close
Close
Κλείσιμο