Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Η Γεν. Γραμμ. Δημοσίων Εσόδων ενημερώνει και για τις βεβαιώσεις αποδοχών και αμοιβών

Νέα ενημέρωση για την υποχρέωση της αποστολής ηλεκτρονικά προς την ΓΓΠΣ των βεβαιώσεων αποδοχών ή συντάξεων, της βεβαίωσης των αμοιβών από ελευθέρια επαγγέλματα και της βεβαίωσης των εισοδημάτων από εμπορικές επιχειρήσεις,στέλνει η ΓΓΔΕ στους εκπροσώπους των υπόχρεων εταιριών

Το ηλεκτρονικό μήνυμα που στέλνει η ΓΓΔΕ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ
Θεσσαλονίκης και Χανδρή 1
Μοσχάτο

Αποδέκτης: ....................... (ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ), Username:..................

Αγαπητέ φορολογούμενε,

Σας ενημερώνουμε ότι σύμφωνα με την ΠΟΛ.1039(ΦΕΚ Β' 271/7.2.2014), για το έτος 2014 πρέπει να τηρηθούν όσα ορίζονται με αυτήν για την υποβολή βεβαίωσης αποδοχών ή συντάξεων, της βεβαίωσης των αμοιβών από ελευθέρια επαγγέλματα και της βεβαίωσης των εισοδημάτων από εμπορικές επιχειρήσεις. Συνοπτικά σας περιγράφουμε τη διαδικασία:

1. Για το οικονομικό έτος 2014, τα στοιχεία που προβλέπεται να περιλαμβάνονται στις βεβαιώσεις:

* αποδοχών ή συντάξεων
* αμοιβών από ελευθέρια επαγγέλματα
* εισοδημάτων από εμπορικές επιχειρήσεις

υποβάλλονται αποκλειστικά και μόνο με τη χρήση ηλεκτρονικής μεθόδου επικοινωνίας μέσω διαδικτύου, στο δικτυακό τόπο www.gsis.gr.

2. Οι Δημόσιες Υπηρεσίες και τα Ν.Π.Δ.Δ. την υπηρεσία των οποίων ασκεί το δημόσιο και γενικά όποιος παρακρατεί φόρο μισθωτών υπηρεσιών, φόρο από ελευθέρια επαγγέλματα και φόρο από εισοδήματα από εμπορικές επιχειρήσεις και δεν έχει υποχρέωση υποβολής οριστικής δήλωσης Φ.Μ.Υ., οριστικής δήλωσης από ελευθέρια επαγγέλματα και οριστική δήλωση από εμπορικές επιχειρήσεις, υποβάλλουν υποχρεωτικά, με τη χρήση ηλεκτρονικής μεθόδου επικοινωνίας μέσω διαδικτύου, στο δικτυακό τόπο www.gsis.gr.

3. Οι υπόχρεοι των παραγράφων 1 και 2 του παρόντος, εφόσον είναι νέοι χρήστες, εγγράφονται στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες TaxisNet. Η διαδικασία αυτή δεν απαιτείται για τους ήδη πιστοποιημένους χρήστες σε οποιαδήποτε εφαρμογή. Οι υπόχρεοι της παραγράφου 3 του παρόντος πιστοποιούνται στο δικτυακό τόπο www.gsis.gr με αντίστοιχο τρόπο, ανεξαρτήτως από το αν είναι ήδη πιστοποιημένοι στο ειδικό δίκτυο TAXISnet για άλλες υπηρεσίες.

4. Τα στοιχεία των πιο πάνω βεβαιώσεων από υπόχρεο φυσικό πρόσωπο που έχει αποβιώσει εντός του 2013 δύναται να υποβάλλονται με μαγνητικό μέσο στην Δ.Ο.Υ. από τους κληρονόμους του.

Ειδικά για το οικονομικό έτος 2014 ως καταληκτική ημερομηνία υποβολής ορίζεται η 28η Μαρτίου 2014

ΕΙΔΙΚΑ ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΚΑΙ ΝΟΜΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ

Ο εκκαθαριστής για να υποβάλει την Δήλωση Βεβαίωσης Αποδοχών ή συντάξεων και των λοιπών βεβαιώσεων (αποδοχές 2013, φορολογικό έτος 2014), θα κάνει είσοδο στην εφαρμογή Δήλωση Βεβαίωσης Αποδοχών με τους κωδικούς που είχε παραλάβει για την υποβολή του Β' Αντίτυπου βεβαίωσης αποδοχών.

Διαφορετικά θα πρέπει να αποστείλετε μέσω του www.gsis.gr και από την επιλογή ο λογαριασμός μου/My TAXISnet το αίτημά σας, καθώς και τα αναλυτικά στοιχεία σας, Δημόσιος φορέας (Υπουργείο), Α.Φ.Μ., Ονοματεπώνυμο, αριθμό τηλεφώνου επικοινωνίας και την διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας (e-mail), ώστε να επικοινωνήσουμε μαζί σας για τον τρόπο απόκτησης κωδικών πρόσβασης Εκκαθαριστή.

Για αναλυτικές οδηγίες δημιουργίας και υποβολής αρχείου πατήστε εδώ

Σε περίπτωση που έχετε υποβάλει το σχετικό αρχείο, αγνοείστε το παρόν μήνυμα. Για οποιοδήποτε πρόβλημα μπορείτε να απευθύνεστε στο Τμήμα Υποστήριξης Συναλλασσομένων (Helpdesk) της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων: τηλ. 213 133 2552, 15515.Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΘΕΟΧΑΡΗΣ ΘΕΟΧΑΡΗΣ
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο