Ειδήσεις Ανακοινώσεις Συλλόγων

Ε.Φ.Ε.Ε. Κεφαλληνίας και Ιθάκης - Επιστολή προς τον Πρωθυπουργό

ΕΝΩΣΗ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ ΚΑΙ ΙΘΑΚΗΣ
Hλία Ζερβού 19,Αργοστόλι
Τηλ.2671027527
Email: [email protected]

Κύριο Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά
Μέγαρο Μαξίμου
Αθήνα

Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ

Είμαστε στη δυσάρεστη θέση με την παρούσα επιστολή να καταγγείλουμε τις ενέργειες της κυβέρνησης σας  απέναντι στους πολίτες και τις επιχειρήσεις που συνεχίζουν να δοκιμάζονται από τις συνέπειες των σεισμών.

Εξαγγείλατε μία σειρά μέτρων ανακούφισης και ενίσχυσης όπως η αναστολή των φορολογικών υποχρεώσεων, των ασφαλιστικών εισφορών των αποζημιώσεων κτλ. Κυρίως με την μορφή δελτίων τύπου, όμως όταν έφτασε η ώρα της εφαρμογής των εξαγγελιών με έκπληξη καταλάβαμε ότι …άνθρακες ο θησαυρός και πιο συγκεκριμένα:

1.Η αναστολή των φορολογικών υποχρεώσεων κατά 3 μήνες αποτελούσε καταρχήν ένα σωστό μέτρο το οποίο όμως μετά τον δεύτερο μεγάλο σεισμό θα έπρεπε να μεταβληθεί τουλάχιστον σε 6 μήνες. Παρά την έκδοση της σχετικής εγκυκλίου η ΓΓΠΣ δεν εναρμονίστηκε με αυτήν, με αποτέλεσμα ο φορολογούμενος να βλέπει στο ΤΑXIS να υπολογίζονται προσαυξήσεις και να μην μπορεί να πάρει φορολογική ενημερότητα και  να είναι αναγκασμένος να απευθύνεται στη ΔΟΥ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ .Για την έκδοση ενημερότητας όμως θα πρέπει να συμφωνήσει ο προϊστάμενος της Α ΔΟΥ ΠΑΤΡΩΝ με ότι αυτό συνεπάγεται για τον άμοιρο φορολογούμενο. Κύριε Πρωθυπουργέ οι απίστευτες συνέπειες της παρουσίας του κ.Θεοχάρη είναι πλέον γνωστές στο Πανελλήνιο και πρέπει να δοθεί επιτέλους λύση στο πρόβλημα. Είναι δυνατόν ο φορολογούμενος  για να διεκπεραιώσει μία φορολογική υπόθεση να πρέπει να επιβιβασθεί σε 2 πλοία να διανύσει συνολικά 55 ναυτικά μίλια και 120 χλμ οδικού δικτύου μέσα σε μία ημέρα;

2. H αναστολή της καταβολής των ασφαλιστικών εισφορών η οποία αναγγέλθηκε από τον κ.Μιχελάκη οδήγησε εργοδότες και ασφαλισμένους τέλος Ιανουαρίου να μην καταβάλλουν εισφορές. Το ΙΚΑ όμως με την απόφαση του της 17/2/2014 χαρακτήρισε ως δικαιούχους της αναστολής μόνο τις επιχειρήσεις που είχαν υλικές ζημιές από τον σεισμό. Έργο Βρούτση -Σπυρόπουλου  και αυτό.
Κύριε πρωθυπουργέ πέραν των υλικών ζημιών τα νησιά μας έχουν υποστεί και το χειρότερο που μπορεί να συμβεί σε μία οικονομία ΠΛΗΡΗ ΚΑΘΙΖΗΣΗ με απλά  λόγια μετά τον σεισμό δεν κινείται τίποτα. Άραγε όλοι αυτοί οι Υπουργοί και υπηρεσιακοί παράγοντες που παρέλασαν από εδώ δεν είδαν την τραγική αυτή κατάσταση;

Πως μπορεί ένας επιχειρηματίας ή επαγγελματίας να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του όταν έχει μηδενικές εισπράξεις;

Πώς όταν ο τζίρος του έχει μειωθεί κατά 80% θα μπορέσει να πληρώσεις τις εισφορές στον ΟΑΕΕ και στο ΙΚΑ;

Είναι επιτακτική η ανάγκη αντί οι κυβερνητικοί παράγοντες να αναλώνονται σε επισκέψεις, συσκέψεις και εξαγγελίες, να διαμορφώσουν πραγματική εικόνα της τρομακτικής κατάστασης που έχει επιβαρύνει αφάνταστα την τοπική μας οικονομία και να προχωρήσουν άμεσα σε διορθωτικά μέτρα ελάφρυνσης υποχρεώσεων αλλά και σε μέτρα αναπτυξιακής μορφής προκειμένου να αναστραφεί το αρνητικό οικονομικό κλίμα.

Ελπίζουμε ότι η προσωπική σας παρέμβαση θα είναι ουσιαστική και θα δώσει λύση στα προβλήματα που ανωτέρω σας περιγράψαμε.

Μετά τιμής  

Αργοστόλι 26 Φεβρουαρίου 2014

Για το ΔΣ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ Μ.ΒΑΣΙΛΑΤΟΣ

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ Δ.ΚΟΡΣΙΑΝΟΣ

ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΜΑΡΙΑΤΣΙΛΙΜΙΔΟΥ

ΤΑΜΙΑΣ Σ.ΜΑΡΚΑΤΟΣ

ΜΕΛΟΣ Π.ΤΖΑΝΝΑΤΟΣ


Ετικέτες για αναζήτηση ΟΑΕΕ ΓΓΠΣ ΙΚΑ ΕΦΕΕΚΙ


Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο