Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Πως θα φορολογηθούν τα αποθεματικά των τραπεζών

Προθεσμία μέχρι τις 30 Νοεμβρίου παρέχει το υπουργείο Οικονομικών στις τράπεζες προκειμένου να υποβάλουν στην αρμόδια ΔΟΥ τη δήλωση για την απόδοση του αναλογούντος φόρου για τα αποθεματικά που είχαν σχηματίσει μέχρι τις 31.12.2005 έτσι ...

Προθεσμία μέχρι τις 30 Νοεμβρίου παρέχει το υπουργείο Οικονομικών στις τράπεζες προκειμένου να υποβάλουν στην αρμόδια ΔΟΥ τη δήλωση για την απόδοση του αναλογούντος φόρου για τα αποθεματικά που είχαν σχηματίσει μέχρι τις 31.12.2005 έτσι ώστε στη συνέχεια, να είναι ελεύθερες να τα διανείμουν, να τα κεφαλαιοποιήσουν ή να τα εξάγουν στο εξωτερικό.


Μέχρι τις 30 Νοεμβρίου θα πρέπει οι τράπεζες να υποβάλλουν στην αρμόδια ΔΟΥ τη δήλωση για την απόδοση του αναλογούντος φόρου για τα αποθεματικά που είχαν σχηματίσει μέχρι τις 31.12.2005, προκειμένου να μπορέσουν στη συνέχεια, να τα διανείμουν, να τα κεφαλαιοποιήσουν ή να τα εξάγουν στο εξωτερικό. Αν η δήλωση υποβληθεί μετά την ημερομηνία αυτή, τότε θα θεωρείται εκπρόθεσμη, οπότε επί του οφειλόμενου φόρου θα επιβάλλεται πρόσθετος φόρος ύψους 1% για κάθε μήνα καθυστέρησης,
Ειδικότερα, με χθεσινή του εγκύκλιο το υπουργείο Οικονομικών παρέχει διευκρινίσεις σχετικά με την πρόσφατη ρύθμιση περί αυτοτελούς φορολόγησης των αποθεματικών των τραπεζών με την οποία εξαντλείται κάθε φορολογική υποχρέωση του νομικού προσώπου και των μετόχων του. Με την εγκύκλιο καθορίζεται τόσο το ύψος του φόρου που επιβάλλεται ανά κατηγορία αποθεματικού (15% ή 10%) αλλά και ποιες κατηγορίες αποθεματικών εξαιρούνται από την αυτοτελή φορολόγηση. Αναλυτικότερα, το πλήρες κείμενο της εγκυκλίου (ΠΟΛ:1135/2006) μπορείτε να το δείτε :

» ΠΟΛ. 1135/22.11.06 Αυτοτελής φορολογία αποθεματικών που έχουν σχηματισθεί από τραπεζικές επιχειρήσεις.
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο