Ειδήσεις Ανακοινώσεις Συλλόγων

ΣΥΝΑΡΟ-ΟΕΕ - Συγκρότηση προεδρείου στην Κ.Δ. του Ο.Ε.Ε. Οι μάσκες έπεσαν .........πριν τελειώσει ο καρνάβαλος

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΑΡΙΣΤΕΡΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΩΝ

Συγκρότηση προεδρείου στην Κ.Δ. του Ο.Ε.Ε.
Οι μάσκες έπεσαν .........πριν τελειώσει ο καρνάβαλος

24.02.2014

Την Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2014 συγκροτήθηκε  το προεδρείο της Κεντρικής Διοίκησης του Ο.Ε.Ε., με τη συμπλήρωση της Διοίκησης της προηγούμενης τριετίας (ΔΗΚΙΟ - ΠΑΣΚΟ - ΠΟΦΕΕ) με ένα ακόμη μέλος, τον εκλεγμένο εκπρόσωπο της ΕΣΚΟ. Τελικά έδωσαν ψήφο στήριξης  στην  ΔΗΚΙΟ , σύμφωνα με την οποία το αποτέλεσμα των εκλογών στο ΟΕΕ  ήταν  ,'Ψήφος εμπιστοσύνης στις προωθούμενες μεταρρυθμίσεις, που ήδη εφαρμόζει η κυβέρνηση Σαμαρά.''

Η   «ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΑΡΙΣΤΕΡΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΩΝ» ψήφισε  λευκό για όλες τις θέσεις του προεδρείου, αφού με αφορμή την εκλογή της Κ.Δ., είχε δημόσια τοποθετηθεί για τη δημιουργία ενός πλατιού μετώπου των οικονομολόγων για την αλλαγή πορείας του ΟΕΕ:

-Με σαφή θέση ενάντια στις μνημονιακές πολιτικές και σε όσους έχουν ευθύνη στην δημιουργία και την  υλοποίησή τους.
-Με σαφή θέση ενάντια στην αδράνεια, τον συμβιβασμό, το τέλμα και τα αδιέξοδα της προηγούμενης περιόδου.
-Με σαφή θέση για τον ρόλο, τις παρεμβάσεις και την δυναμική που αξίζει να έχει το ΟΕΕ, τόσο σε όφελος της κοινωνίας, όσο και για τα επιστημονικά – επαγγελματικά δικαιώματα των μελών του.

 Η έκπληξη όμως ήρθε από αυτούς που ήθελαν να συμμετάσχουν στο προεδρείο αλλά ....... τελικά δεν μπόρεσαν.

Συγκεκριμένα οι κ. Αλεβιζάκης Παναγιώτης και Χρυσάφης Σωτήρης εκλεγμένοι με την ΑΚΙΟΕ και την ΑΚΙΟΕ Αθήνας (!!!)  αντίστοιχα στην Κ.Δ. του ΟΕΕ , εφαρμόζοντας '' νέα ήθη '' κατά την διάρκεια της ψηφοφορίας για την εκλογή του προέδρου , όπου μοναδικός υποψήφιος ήταν ο κ. Κόλλιας Κωνσταντίνος της ΔΗΚΙΟ , μόνοι αυτοί ''βασιλικότεροι του βασιλέως''  ψήφισαν ανοιχτά, επιδεικνύοντας (!!!!) μάλιστα τα ψηφοδέλτια επιλογής τους με τον υποψήφιο πρόεδρο της ΔΗΚΙΟ, ώστε να μην μπορεί κανείς να αμφισβητήσει το τι στήριξαν!

Η ακατανόητη προς στιγμή στάση τους , με την εκδήλωση υπέρμετρης  ''αγάπης'' προς τον υποψήφιο πρόεδρο της  ΔΗΚΙΟ, απαντήθηκε αμέσως μετά, με την υποψηφιότητα του κ. Αλεβιζάκη για την θέση του Α΄ Αντιπροέδρου του ΟΕΕ., υποψηφιότητα η οποία τελικά καταψηφίστηκε γιατί ΔΗΚΙΟ και ΠΑΣΚΟ  δεν χρειάζονται '' τις εφήμερες αγάπες ''. !!

Συνάδελφοι της ΑΚΙΟΕ στην Αττική, στην Κρήτη, στην Θεσσαλία, στην  Ήπειρο ,στην Πελοπόννησο και οπουδήποτε στην Ελλάδα , άραγε θα αναρωτιέστε και εσείς που πήγαν όλες αυτές οι  διακηρύξεις προεκλογικά, όπως :

Κάθε λαός εκλέγει τους ηγέτες που του ταιριάζουν .
Σ΄ εμάς ταιριάζουν οι μέχρι τώρα ηγεσίες  του Ο.Ε.Ε. ;

Η «ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΑΡΙΣΤΕΡΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΩΝ» δηλώνει ότι η  λογική της ενότητας και της ενιαίας δράσης, θα συνεχίζει να είναι πρωταρχική και πρέπει επιτέλους όλοι να ξεκαθαρίσουν,  στην εποχή του μνημονίου, της λαίλαπας λιτότητας και περιορισμού  των δικαιωμάτων, την θέση τους  απέναντι σε αυτές τις πολιτικές.

Συνεχίζουμε να παλεύουμε για ένα Οικονομικό Επιμελητήριο που θα ανταποκριθεί στο θεσμικό του ρόλο. Ένα Επιμελητήριο σύμβουλο της πολιτείας για τα θέματα οικονομικής πολιτικής, που:

• Θα σταθεί εμπόδιο στην υλοποίηση της πολιτικής του Μνημονίου και των επιλογών της  κυβέρνησης και της Τρόικας.
• Θα παρακολουθεί τις ενέργειες των Οικονομικών Υπουργείων  και θα παρεμβαίνει έγκαιρα σε κάθε νομοσχέδιο και κανονιστική πράξη
• Θα είναι ανοιχτό στην κοινωνία, ενημερώνοντας διαρκώς τους πολίτες
• Θα συνεργαστεί με άλλους φορείς και ανώτατα ιδρύματα, για τη διατύπωση εναλλακτικών προτάσεων ενάντια στην ακολουθούμενη πολιτική.

Να γνωρίζετε ότι ο παραγοντισμός, οι προσωπικές πολιτικές, η αντικατάσταση του πολιτικού επιχειρήματος από μηχανισμούς κάθε είδους, είναι απόλυτα εχθρικές με τις αντιλήψεις μας.
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο