Ειδήσεις Ανακοινώσεις Συλλόγων

Συμμετοχή της Επιτροπής Αγώνα Λογιστών Ελευθέρων Επαγγελματιών της ΠΑΣΕΒΕ σε συλλαλητήριο

Η επιτροπή Αγώνα Λογιστών Ελευθέρων Επαγγελματιών της ΠΑΣΕΒΕ Αττικής σας καλεί σε συμμετοχή στο συλλαλητήριο της ΠΑΣΕΒΕ:
Τετάρτη 26/2, 6.30μ.μ. στην Πλατεία Κάνιγγος

Συνάδελφοι,

Ο τελευταίος φορολογικός νόμος που ψήφισε η Συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ - ΝΔ, έρχεται να αποτελειώσει την μικρή επιχείρηση του αυτοαπασχολούμενου. Έρχεται να την φορτώσει με επιπλέον ασήκωτους φόρους και πρόστιμα για να μας βγάλει μια και καλή από την μέση. Την ίδια στιγμή μειώνεται η φορολογία για τους μεγάλους μονοπωλιακούς ομίλους που θα έρθουν να καλύψουν το κενό της αγοράς.

Ο νόμος 4174/13 έρχεται να συμπληρώσει προηγούμενο νόμο με τον οποίο:

•    Καταργήθηκε το αφορολόγητο
•    Επέβαλλε φορολογία 26% από το πρώτο ευρώ εισοδήματος
•    Επέβαλλε τέλη επιτηδεύματος και αλληλεγγύης σε όλους τους επαγγελματίες.

Τώρα προχωρά ακόμα πιο πέρα:

•    Επιβάλλουν στην μικρή επιχείρηση να έχει λογιστή σε καθημερινή βάση, μιας και τα πρόστιμα που προβλέπονται ακόμα και για την πιο απλή παράλειψη είναι εξοντωτικά.
•    Τα χρέη προς το Δημόσιο συσσωρεύονται μαζί με τους φόρους και τα χαράτσια και οδηγούν σε πλειστηριασμούς σπιτιών.
•    Προχωρούν σε κατασχέσεις με ηλεκτρονικό τρόπο από τραπεζικούς λογαριασμούς.

Διαμορφώνεται πλέον ένα εξοντωτικό ασφυκτικό πλαίσιο λειτουργίας για μια μικρή επιχείρηση. Αν τώρα χιλιάδες συνάδελφοι βρίσκονται στα όρια της εξόντωσης με τα νέα μέτρα, η κυβέρνηση στοχεύει στον ολοένα και πιο γρήγορο αφανισμό μας.

ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΡΕΠΕΙ ΤΩΡΑ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΜΕ
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΟ ΧΡΟΝΟΣ ΓΙΑ ΧΑΣΙΜΟ
ΚΑΘΕ ΣΩΜΑΤΕΙΟ, ΚΑΘΕ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ.

Τώρα να μπουν στην άκρη οι συνδικαλιστικές ηγεσίες της ΓΣΕΒΕΕ - ΕΣΕΕ.

Αυτοί δηλαδή που έπιναν νερό στο όνομα της ανταγωνιστικότητας και της επιχειρηματικότητας, που έταζαν λαγούς με πετραχήλια στον ευρωμονόδρομο της Ε.Ε. μας έσκαψαν το λάκκο με τους αλλεπάλληλους κοινωνικούς διαλόγους και τις διαβουλεύσεις στους διαδρόμους των Υπουργείων.

Αφού υπέσκαψαν κάθε κινητοποίηση και έλαμψαν από τους αγώνες των μικρών ΕΒΕ δια της απουσίας τους τώρα επανέρχονται με τα ίδια δώρα που κράδαιναν και τα προηγούμενα χρόνια. Νέα δάνεια, νέες δήθεν ευνοϊκές ρυθμίσεις.

Μας κοροϊδεύουν κατάμουτρα. Τα αιτήματά τους είναι κομμένα και ραμμένα για τις λίγες σχετικά μεγάλες επιχειρήσεις που διεκδικούν την επιβίωσή τους δίπλα στα μονοπώλια.

Εμείς οι μικρότεροι, οι αυτοαπασχολούμενοι ΕΒΕ είμαστε σε αυτούς που οι άλλοι ονομάζουν «διαρθρωτικό πρόβλημα», μη βιώσιμο.

Γι’ αυτό καμιά εμπιστοσύνη! Πάλη ενάντια στη κυβέρνηση, στην Ε.Ε., μέτωπο ενάντια στους «ανθρώπους τους» που μας θέλουν άβουλους και ακίνδυνους.

Τώρα όλοι στους δρόμους με την ΠΑΣΕΒΕ, με τους χιλιάδες συνάδελφους που πλήττονται από αυτή την πολιτική. Μαζί με τους εργαζόμενους.

Όλοι μαζί να ορθώσουμε ανάστημα, να αναγκάσουμε την κυβέρνηση να πάρει πίσω αυτό το έκτρωμα.

Συνάδελφοι, δεν πάει άλλο. Μόνο ο δικός μας οργανωμένος αγώνας μέσα από την ΠΑΣΕΒΕ, μαζί με όλους τους επαγγελματίες, τους εργαζόμενους, τους αγρότες που είναι αυτή τη στιγμή στο δρόμο για τους ίδιους λόγους, μπορεί να υποχρεώσει την Κυβέρνηση να πάρει πίσω το φορολογικό έκτρωμα.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:
- Αφορολόγητο όριο στα 20.000 ευρώ, οικογενειακό στα 40.000 ευρώ και 5.000 ευρώ για κάθε παιδί.
- Κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος, της εισφοράς αλληλεγγύης, των έμμεσων φόρων ΦΠΑ και ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης, στα είδη διατροφής, εκπαίδευσης, υγείας, του ειδικού τέλους ηλεκτροδοτούμενων δομημένων επιφανειών.
- Αναγνώριση των λογιστικών βιβλίων ως μοναδική πηγή προσδιορισμού εισοδήματος κατάργηση κάθε είδους αντικειμενικών κριτηρίων και «περαίωσης».
- Μείωση των δημοτικών φόρων και τελών για τις μικροεπιχειρήσεις.
-Αύξηση της φορολογίας των μεγάλων επιχειρήσεων στο 45%.
- Κατάργηση των νόμων 4172, 4174, 4223 και του νέου κώδικα δεοντολογίας.
-Απαγόρευση της κατάσχεσης πρώτης κατοικίας, για χρέη στο δημόσιο, τις τράπεζες και τους ιδιώτες για τους αυτοαπασχολούμενους που έχουν κλείσει τις επιχειρήσεις τους και βρίσκονται στην ανεργία.
- Αναστολή των κατασχέσεων κάθε είδους, επαγγελματικής στέγης, εξοπλισμού, μεταφορικών μέσων κλπ,  για τους αυτοαπασχολούμενους που εξακολουθούν να διατηρούν τις επιχειρήσεις τους, όσο διαρκεί η οικονομική κρίση.
- Μακρόχρονη διευθέτηση των χρεών χωρίς προσαυξήσεις και τόκους, με κριτήρια το οικογενειακό εισόδημα και τις πραγματικές δυνατότητες αποπληρωμής.
- Απαλλαγή των αυτοαπασχολούμενων από μέρος ή και το σύνολο των χρεών όταν πιστοποιηθεί η μερική ή και πλήρης αδυναμία αποπληρωμής τους, αντίστοιχα.
-Δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για τους αυτοαπασχολούμενους και μικρούς ΕΒΕ που αδυνατούν να πληρώσουν τις εισφορές τους.

Τετάρτη 26/2, 6.30μ.μ. στην Πλατεία Κάνιγγος
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο