Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Συντάξεις με ένα... κλικ και online «ασφαλιστικό βιογραφικό»

Τι προβλέπει το σχέδιο του υπουργείου Εργασίας για την ασφαλιστική μεταρρύθμιση

Από τον ηλεκτρονικό τους υπολογιστή θα μπορούν οι ασφαλισμένοι -ακόμα και από το σπίτι τους- να παρακολουθούν την καταγραφή των ενσήμων τους, να βγάζουν σύνταξη και να εξασφαλίζουν πρόσβαση σε παροχές ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, σύμφωνα με το σχέδιο της μεταρρύθμισης του υπουργού Εργασίας, Γιάννη Βρούτση, και το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης των νέων δράσεων που αποκαλύπτει σήμερα το Έθνος της Κυριακής.

Με την ολοκλήρωση της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης, στο τέλος του 2015, δε θα απαιτείται κανένα πρόσθετο στοιχείο (π.χ. καρτέλες ενσήμων, βιβλιάρια ασθενείας) για την πρόσβαση των ασφαλισμένων στα ταμεία, τα νοσοκομεία και σε άλλες υπηρεσίες.

Για πρώτη φορά καθιερώνεται το “ασφαλιστικό βιογραφικό”, στο οποίο θα έχουν πρόσβαση οι εργαζόμενοι και τα ταμεία ανά πάσα στιγμή με ένα απλό “κλικ” στον ηλεκτρονικό υπολογιστή. Στους νέους “ψηφιακούς λογαριασμούς ασφάλισης” θα ενσωματωθούν μέσα στο καλοκαίρι 29 δισεκατομμύρια ημέρες ασφάλισης από τα μέσα της δεκαετίας του 1970 μέχρι και σήμερα.

Παράλληλα, δημιουργείται “Μητρώο Ενεργών Ασφαλισμένων”, ώστε το υπουργείο Εργασίας να έχει εικόνα για την κατάσταση που επικρατεί σε όλα τα Ταμεία. Στο “μητρώο” έχουν καταγραφεί 5.972.215 άμεσα ασφαλισμένοι, από τους οποίους το 88,5% προέρχεται από τα τρία μεγαλύτερα Ταμεία.

Ακόμα, το δεύτερο τρίμηνο του 2014 θα τεθεί σε εφαρμογή το “Εθνικό Μητρώο Δικαιούχων Περίθαλψης”, το οποίο θα ενημερώνεται σε πραγματικό χρόνο από τους φορείς και μέσω του οποίου υπολογίζεται πως θα εξοικονομηθεί 1,5 δισ. ευρώ ετησίως από τη διακοπή εκτύπωσης και ταχυδρομικής αποστολής αυτοκόλλητων ετικετών για περίπου 3 εκατομμύρια ασφαλισμένους.

Στόχος των παρεμβάσεων είναι η καλύτερη εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων, η αντιμετώπιση της παραβατικότητας και η εξοικονόμηση πόρων σε μία κρίσιμη εποχή για τα Ταμεία.

Πηγή


Ετικέτες για αναζήτηση συντάξεις ασφαλιστικό βιογραφικό


Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο