Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

«Σκοτώνουν» τις συναλλαγές με μετρητά!

Το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης ετοιμάζει σειρά μέτρων που θα επιβραβεύουν όσους κάνουν ηλεκτρονικά τις πληρωμές τους, με στόχο να περιοριστεί το μαύρο χρήμα

Συναλλαγές από το κινητό τηλέφωνο, αγορές με ένα απλό πέρασμα της πιστωτικής κάρτας, πληρωμές από την ταμπλέτα ή την... τηλεόραση! Η σύγχρονη τεχνολογία φέρνει τα πάνω-κάτω στην τραπεζική καθημερινότητα, καθώς τα μετρητά δίνουν ολοένα και πιο συχνά τη θέση τους στις ηλεκτρονικές συναλλαγές.

Η εξοικείωση των καταναλωτών με τις σύγχρονες τεχνολογίες και η διείσδυση του Ιντερνετ ανοίγουν τον δρόμο για μια σειρά από καινοτόμες τεχνολογίες που υπόσχονται ασφάλεια αλλά και ταχύτητα στις συναλλαγές. Την ίδια στιγμή οι τράπεζες, από την πλευρά τους, επιδιώκουν να «σπρώξουν» τους πελάτες τους στα ηλεκτρονικά δίκτυα, καθώς θέλουν να μειώσουν όσο το δυνατόν περισσότερο τις συναλλαγές από τα γκισέ, οι οποίες (παρά τις υψηλές προμήθειες) είναι εξαιρετικά κοστοβόρες.

Υπέρ των ηλεκτρονικών συναλλαγών κάθε είδους τάσσεται όμως και το οικονομικό επιτελείο, μια και όσο λιγότερα είναι τα μετρητά που χρησιμοποιούνται τόσο περισσότερο ελέγχονται οι φορολογούμενοι και περιορίζεται το μαύρο χρήμα. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, ήδη στο τραπέζι του οικονομικού επιτελείου βρίσκεται μια σειρά μέτρων που εξετάζεται να εφαρμοστούν από το 2015 και θα επιβραβεύουν όσους αποφεύγουν τα μετρητά,  χρησιμοποιώντας το e-banking ή τις χρεωστικές και πιστωτικές τους κάρτες. Ανάμεσα σε αυτά συμπεριλαμβάνονται η έκπτωση στον ΦΠΑ ή η συμμετοχή σε κληρώσεις.

Παράλληλα, το γεγονός ότι πλέον όλες οι πληρωμές στην Εφορία γίνονται ηλεκτρονικά, ενώ οι εταιρικές συναλλαγές άνω των 500 ευρώ γίνονται μόνο μέσω τράπεζας, με επιταγή ή με κάρτα, είναι ένα ακόμα βήμα προς το νέο μοντέλο συναλλαγών.

Την ίδια στιγμή στο παιχνίδι των συναλλαγών νέας γενιάς έχουν μπει και οι επιχειρήσεις. Αυτή τη στιγμή, όπως αναφέρουν τραπεζικές πηγές, υπάρχουν περίπου 5.000 σημεία στα οποία οι καταναλωτές μπορούν να κάνουν «ανέπαφες» συναλλαγές, είτε με την πιστωτική τους κάρτα είτε (πιλοτικά) με το κινητό τους τηλέφωνο.

Πηγή Τα Νέα
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο