Ειδήσεις Ανακοινώσεις Συλλόγων

Διευκρινίσεις – επεξηγήσεις όσων αφορά την ανακοίνωση του Λ.Σ.Α. στις 20.02.2014 για τις Σ.Κ. Πελατών – Προμηθευτών

ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΘΗΝΩΝ
Ελ. Βενιζέλου 75, Νέα Ιωνία, 14231. Τηλ.: 210 51.38.289, 210 51.57.310, [email protected], www.lsa.gr

ΠΡΟΣ
Tax Heaven.gr

Αθήνα, 21 Φεβρουαρίου 2014

ΘΕΜΑ: Διευκρινίσεις – Επεξηγήσεις όσων αφορά την ανακοίνωση του Λ.Σ.Α. στις 20.02.2014 για τις Σ.Κ. Πελατών – Προμηθευτών

Κατ’ αρχάς, ο Λ.Σ.Α. αναγνωρίζει ότι η υποβολή μηνιαίως των Σ.Κ. Πελατών – Προμηθευτών προσθέτει μια επιπλέον εργασία στο ήδη επιβαρυμένο εργασιακό φορτίο του λογιστή και μάλιστα άνευ οικονομικού ανταλλάγματος. Επιπλέον, ο συσσωρευμένος φόρτος εργασίας του λογιστή καθ’ όλη την διάρκεια του έτους καθιστά την προσωπική και οικογενειακή του ζωή μια κόλαση στην κυριολεξία.

Από την άλλη ο Λ.Σ.Α. θα πρέπει να απαντήσει σε ορισμένα επιχειρήματα που τίθενται από τη Διοίκηση και στα οποία καλείται να τοποθετηθεί και να κάνει προτάσεις που αφ’ ενός να αναβαθμίζουν το επάγγελμα του λογιστή και αφετέρου να συμβάλλουν στην καταπολέμηση της φοροδιαφυγής.

Τα επιχειρήματα λοιπόν που πρέπει να απαντηθούν είναι:

i. Συμβάλει η μηνιαία υποβολή των Σ.Κ. στη καταπολέμηση της φοροδιαφυγής;

ii. Αποτελεί τον αντίποδα της κατάργησης της θεώρησης των στοιχειών και βιβλίων;

iii. Αποτελεί ελεγκτικό μηχανισμό για τον περιορισμό των πλαστών και εικονικών στοιχείων;

Στα επιχειρήματα αυτά, δύσκολα μπορεί να διαφωνήσει κανείς.

Εκεί όμως που πρέπει να δώσουμε το βάρος και να πιέσουμε, αυτό κάνει ο Λ.Σ.Α., είναι εάν το εγχείρημα είναι λειτουργικά εφαρμόσιμο και εάν τα χρονικά περιθώρια εφαρμογής του είναι επαρκή.

Ανακεφαλαιώνοντας, ο Λ.Σ.Α. αφού έλαβε υπόψη τις τοποθετήσεις – προτάσεις και διαμαρτυρίες των συναδέλφων προτείνει :

i. Οι Σ.Κ. εξόδων είναι λειτουργικά ανεφάρμοστες. Εάν παρ’ όλα αυτά η Διοίκηση επιμένει, να υπάρξει πιλοτική εφαρμογή για το 2014, χωρίς πρόστιμα και κυρώσεις.

ii. Οι Σ.Κ. εσόδων με την βοήθεια των προγραμμάτων μπορούν να υποβληθούν με τα κάτωθι χρονικά περιθώρια:

1ο. Απλογραφικά βιβλία: στο τέλος του επόμενου μήνα από την υποβολή της περιοδικής δήλωσης του Φ.Π.Α. δλδ (Ιανουάριο, Φεβρουάριο, Μάρτιο) Α’ τρίμηνο μέχρι 31/05/2014

2ο. Διπλογραφικά βιβλία:. στο τέλος του επόμενου μήνα από την υποβολή της περιοδικής δήλωσης του Φ.Π.Α. δλδ Ιανουάριος μέχρι 31/03/2014.

Τέλος, λάβετε υπόψη σας συνάδελφοι ότι υπάρχουν αρκετοί που εποφθαλμιούν την εργασία μας (ελεγκτικές εταιρείες) και καλό είναι να βλέπουμε μακροπρόθεσμα και όχι να στεκόμαστε μόνο στη σημερινή μίζερη κατάσταση.

Σημείωση: Ο Λ.Σ.Α. είναι ανοικτός σε επώνυμες προτάσεις – υποδείξεις.

Με τιμή

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος
Κυριακόπουλος Νικόλαος

Η Γεν. Γραμματέας
Πολίτου Μαρίνα
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο