Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Σύστημα ελέγχου και στην μεταφορά ναυτιλιακού πετρελαίου

Μιλώντας, στον ραδιοφωνικό σταθμό ΒΗΜΑ FM, ο Αθ. Σκορδάς (φωτ. αρχείου) σημείωσε ότι «το προχθεσινό πρόβλημα έχει να κάνει με το γεγονός ότι τα συστήματα εισροών-εκροών δεν έχουν καλύψει ακόμη όλο το φάσμα της εμπορίας στη διακίνηση καυσίμων.
ο θέμα που ανέδειξε η υπόθεση λαθρεμπορίου ναυτιλιακού καυσίμου «έχει να κάνει με το γεγονός ότι τα συστήματα εισροών-εκροών δεν έχουν καλύψει ακόμη όλο το φάσμα της εμπορίας στη διακίνηση καυσίμων» δήλωσε στον ΒΗΜΑ FM ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Αθανάσιος Σκορδάς.
«Αν δεν είχαν τοποθετηθεί τα GPS στα βυτιοφόρα, ούτε το προχθεσινό θα μπορούσε να γίνει. Στο μεταξύ, κάτι αντίστοιχο με τα συστήματα εισροών-εκροών στα πρατήρια, θα εγκατασταθεί και στα σλέπια [σσ.: μικρά δεξαμενόπλοια] που μεταφέρουν το ναυτιλιακό καύσιμο» πρόσθεσε. Ο κ. Σκορδάς ανέφερε ότι η εξίσωση του φόρου αποτρέπει τη δημιουργία οικονομικού κινήτρου, να πωλείται δηλαδή πετρέλαιο θέρμανσης για κίνησης και συνέχισε: «Αλλά δεν εμποδίζει την πώληση κλεμμένου πετρελαίου να διατεθεί στο εμπόριο. Αυτό θα γίνει με την ολοκλήρωση της εφαρμογής αυτών των συστημάτων και στα βυτία και στις δεξαμενές και παντού».

«Είμαστε μέσα στο χρονοδιάγραμμα της εγκατάστασης στα πρατήρια και ήδη έχει ολοκληρωθεί σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και μέσα στις ημέρες στις πέντε περιφέρειες που είχαν υποχρέωση μέχρι 31 Μαρτίου 2014. Το αν παραβιάζουν κάποιοι τα συστήματα αυτά, έχουμε να κάνουμε, όπως το καταλαβαίνετε, με ευθεία παραβατικότητα και για εμάς δουλειά μας είναι να τους κυνηγάμε και να τους πιάσουμε» συμπλήρωσε ο κ. Σκορδάς.
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο