Ειδήσεις Ανακοινώσεις Συλλόγων

ΔΠΚ-Ο: Τα παζάρια της ΣΥΝΑΡΟΕ για τις καρέκλες, καθρέφτης των «αντιμνημονιακών» κολεγιων του ΣΥΡΙΖΑ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ

ΤΑ ΠΑΖΑΡΙΑ ΤΗΣ ΣΥΝΑΡΟΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΡΕΚΛΕΣ ΚΑΘΡΕΦΤΗΣ ΤΩΝ "ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΩΝ" ΚΟΛΕΓΙΩΝ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

http://www.dpk-o.gr/

Στη Διακήρυξη της η ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ για τις εκλογές στο ΟΕΕ μεταξύ άλλων καλούσε τους οικονομολόγους: «Να γυρίσουν την πλάτη στο νέο διπολισμό που στήνεται με πυρήνες, από τη μια με την ΝΔ και από την άλλη με τον ΣΥΡΙΖΑ στο ρόλο του ‘’νέου’’ ΠΑΣΟΚ.

Η αντιπαράθεση τους κινείται εντός των τειχών και δεν έχει να κάνει με τις αγωνίες των ανέργων, των νέων, των μισθωτών και των αυτοαπασχολούμενων». Και στη συνέχεια σημειωνόταν: «Είναι ψευδεπίγραφη η αντίθεση ανάμεσα σε ‘’αντιμνημονιακές’’ δυνάμεις και μη. Συγκαλύπτει τις αιτίες, αφήνει άθικτο τον πυρήνα της στρατηγικής του κεφαλαίου και της αντιλαϊκής πολιτικής….Η ΣΥΝ.ΑΡ.Ο. (ΣΥΡΙΖΑ)-πρώην Σ.Ε.Π.Ο. παίζει το ρόλο της ‘’χρήσιμης δύναμης’’. Τα προηγούμενα χρόνια στήριξε όλες τις αντιδραστικές αλλαγές μαζί με ΠΑΣΚΟ-ΔΗΚΙΟ στην Κ.Δ. Τώρα καμώνεται ‘’αντιμνημονιακά’’ ότι τα καταγγέλλει. Με προκάλυμμα τη θολή αντιμνημονιακή ρητορεία, εξωραΐζει την Ε.Ε. Με αλλαγμένο όνομα, ξανασερβίρει τη ‘’μπαγιάτικη σούπα’’ της ‘’ενότητας της αριστεράς’’, για να ψαρέψει ψήφους και να αποπροσανατολίσει. Το κάλεσμα τους για ‘’ενότητα’’ είναι κάλεσμα συμβιβασμού και ενσωμάτωσης. Προετοιμάζοντας το έδαφος για να έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση, χαλίφης στη θέση του χαλίφη, επιδιώκει για το Ο.Ε.Ε. να παίξει πιο ενεργό ρόλο στην επεξεργασία των σχεδιασμών που επιδιώκουν κεφάλαιο και Ε.Ε».

Δεν πέρασε λίγος καιρός από τις εκλογές στο ΟΕΕ και οι εκτιμήσεις της ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ επιβεβαιώνονται από τις κολεγιές της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ με την παράταξη του ΠΑΣΟΚ στο ΟΕΕ, την ΠΑΣΚ-Ο, για τη συγκρότηση προεδρείων:

-Στο Περιφερειακό Τμήμα του Ιονίου ο εκπρόσωπος της ΣΥΝΑΡΟΕ (στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ) συνεργάστηκε με την ΠΑΣΚ-Ο (Δεύτερη Δύναμη) και την ΠΟΦΕ-Ε για τη συγκρότηση προεδρείου.

-Στο Περιφερειακό Τμήμα Δυτ. Κρήτης ο εκπρόσωπος της παράταξης που στηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ συγκρότησε προεδρείο μαζί με την ΠΑΣΚ-Ο (δεύτερη Δύναμη).

Τώρα μπορεί ο καθένας να βγάλει συμπέρασμα για το τι εννοεί η ΣΥΝΑΡΟΕ όταν μιλά «για νέα πορεία στο ΟΕΕ» και καταγγέλλει δήθεν τα μνημόνια!

Η ΣΥΝΑΡΟΕ, όμως δεν συνεργάζεται μόνο με τις δυνάμεις του «μνημονιακού» ΠΑΣΟΚ, που κατά τα άλλα καταγγέλλει, αλλά και την ΠΟΦΕ-Ε, την παράταξη των συμβιβασμένων Διοικήσεων της ΠΟΦΕΕ και της ΕΦΕΑΑ, που συνεργαζόταν τα προηγούμενα χρόνια και συνεργάζεται ακόμα με ΔΗΚΙΟ-ΠΑΣΚΟ στο προεδρείο της Κεντρικής Διοίκησης του ΟΕΕ. Είναι οι ίδιες δυνάμεις που δεν χάνουν την ευκαιρία να δηλώνουν τη στήριξη τους σε όλες τις αντιδραστικές αλλαγές που προωθούν οι κυβερνήσεις.

Οι εργαζόμενοι και αυτοαπασχολούμενοι οικονομολόγοι έχουν ένα ακόμα απτό παράδειγμα για το ρόλο των δυνάμεων του ΣΥΡΙΖΑ. Έχουν κάθε συμφέρον να αποδυναμώσουν στο συνδικαλιστικό κίνημα τις δυνάμεις ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, αλλά και το νέο κυβερνητικό-εργοδοτικό συνδικαλισμό που στήνει ο ΣΥΡΙΖΑ, από τα ίδια παλιά και σάπια υλικά.

Εργαζόμενοι και αυτοαπασχολούμενοι οικονομολόγοι ένα δρόμο έχουν, να δυναμώσουν και να πυκνώσουν τις γραμμές του ΠΑΜΕ και της Πανελλαδικής Αντιμονοπωλιακής Συσπείρωσης ΕΒΕ-ΠΑΣΕΒΕ.


Ετικέτες για αναζήτηση ΣΥΡΙΖΑ ΔΠΚ-Ο ΣΥΝΑΡΟΕ


Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο