Ειδήσεις Επενδύσεις -αναπτυξιακά

Ικανοποίηση ΒΕΘ για το νέο πλαίσιο αδειοδότησης των επιχειρήσεων

Σημαντικό βήμα προκειμένου η χώρα να γίνει φιλικότερη προς την επιχειρηματική κοινότητα, χαρακτηρίζει το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης (ΒΕΘ) το νομοσχέδιο για την απλοποίηση των διαδικασιών αδειοδότησης επιχειρήσεων που παρουσίασε, χθες, ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς και ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης.

«Αναμφίβολα είναι μία θετική εξέλιξη. Η γραφειοκρατία, πέραν της αρνητικής οικονομικής συγκυρίας, είναι βασικό αγκάθι για τις μη επενδύσεις στη χώρα. Ας ελπίσουμε ότι ο νόμος δεν θα μείνει απλά στα χαρτιά, μετά την ψήφισή του τον Απρίλιο, αλλά θα έχει ουσιαστική εφαρμογή» σχολιάζει ο πρόεδρος του ΒΕΘ, Παναγιώτης Παπαδόπουλος επισημαίνοντας ότι η απλοποίηση κάθε μορφής αδειοδότησης με την ψηφιοποίηση των διαδικασιών ίδρυσης, εγκατάστασης και λειτουργίας μίας επιχείρησης είναι σημαντική, καθώς το επιχειρείν θα εξοικονομεί χρόνο και χρήματα.

Μάλιστα ο κ. Παπαδόπουλος υπογραμμίζει ότι ουσιαστική είναι και η συνεισφορά της Υπηρεσίας Μίας Στάσης, που προσφέρουν τα επιμελητήρια καθώς συμβάλλει στην συνολική απλοποίηση των διαδικασιών ίδρυσης μίας εταιρείας. Επιπρόσθετα, σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΒΕΘ, τα επιμελητήρια διαθέτουν την τεχνογνωσία αλλά και το εξειδικευμένο προσωπικό προκειμένου να αποτελέσουν, έναν αξιόπιστο συνεργάτη της Πολιτείας, για την ενίσχυση και αναβάθμιση του επιπέδου των υπηρεσιών που απαιτεί το πολύπλευρο αντικείμενο της αδειοδότησης.


Ετικέτες για αναζήτηση ΒΕΘ αδειοδοτήση επιχειρήσεων


Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο