Διευκρινίσεις για την εκκαθάριση των εκπρόθεσμων τροποποιητικών δηλώσεων Φ.Α.Π.

Οικονομικές Ειδήσεις

19 Φεβρουάριος 2014
Taxheaven.gr

Στον προϊστάμενο της εφορίας θα πρέπει να απευθύνονται εφεξής οι φορολογούμενοι προκειμένου να προχωρεί η εκκαθάριση των εκπρόθεσμων τροποποιητικών δηλώσεων φόρου ακίνητης περιουσίας τους.

Η σχετική εγκύκλιος αναφέρει

1. Για την αποδοχή εκπρόθεσμης τροποποιητικής δήλωσης φόρου ακίνητης περιουσίας (ΦΑΠ) φυσικού προσώπου των ετών 2011, 2012 και 2013, η οποία υποβάλλεται από την 1η Ιανουαρίου 2014, και την έκδοση πράξης διορθωτικού προσδιορισμού του φόρου, όταν το αποτέλεσμα της πράξης αυτής είναι πιστωτικό, καθώς και σε όλες τις περιπτώσεις υποβολής εκπρόθεσμης τροποποιητικής δήλωσης ΦΑΠ έτους 2010 αρμόδιος είναι ο προϊστάμενος της Δ.Ο.Υ., στην οποία έχει εκκαθαριστεί η αρχική δήλωση ΦΑΠ του οικείου έτους.

2. Για την αποδοχή εκπρόθεσμης τροποποιητικής δήλωσης ΦΑΠ, που υποβάλλεται από την 1η Ιανουαρίου 2014 από κληρονόμους φυσικού προσώπου, και την έκδοση πράξης διορθωτικού προσδιορισμού του φόρου αρμόδιος είναι ο προϊστάμενος της Δ.Ο.Υ., στην οποία έχει εκκαθαριστεί η αρχική δήλωση ΦΑΠ του οικείου έτους

3. Η αρμοδιότητα αποδοχής εκπρόθεσμων τροποποιητικών δηλώσεων ΦΑΠ φυσικών προσώπων, που υποβάλλονται από την 1η Ιανουαρίου 2014 καθώς και η έκδοση πράξης διορθωτικού προσδιορισμού του φόρου, που δεν εντάσσονται στις ανωτέρω περιπτώσεις 1 και 2, δεν μεταβιβάζεται.

Δείτε την απόφαση στο φορολογικό αρχείο του κόμβου