Αποτελέσματα live αναζήτησης

Δελτίο τύπου Π.Ο.Ε.-Δ.Ο.Υ. για το πρωτοσέλιδο του «Πρώτου Θέματος»

  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 2 λεπτά
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
ΛΕΩΧΑΡΟΥΣ 2 - 105 62 ΑΘΗΝΑ - ΤΗΛ.: 210-36.22.707 • FAX: 210-36.38.782 • www.poedoy.gr • email:[email protected]

Αθήνα 17.12.2014
Αρ. Πρωτ.: 450

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ ΤΟΥ «ΠΡΩΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ»

Έχουμε παρακολουθήσει πολλές περιπτώσεις διαστρέβλωσης της αλήθειας και παραποίησης της ενημέρωσης, για να εξυπηρετηθεί ο φθηνός εντυπωσιασμός, η στοχοποίηση και η συκοφάντηση των φορολογικών υπηρεσιών και η προεργασία για να παραδοθούν σε ιδιωτικά συμφέροντα (που παραμένουν ισχυροί χορηγοί). Σίγουρα όμως το πρωτοσέλιδο του «Πρώτου Θέματος» της 16.2.2014 αξίζει ... ειδική επιβράβευση. Αναφέρουμε ενδεικτικά:

1. Ενώ ο τίτλος αναγράφει «143 Εφοριακοί τα έβγαλαν πρώτοι έξω» οι εφοριακοί (στην μέσα σελίδα) γίνονται 91!

2. Αναφέρει για εμβάσματα εκατομμυρίων, αλλά με προσεκτική μελέτη, γίνεται σαφές ότι αφορά εμβάσματα από 22.000€!

3. Από τους 143 εφοριακούς του πρωτοσέλιδου, στο άρθρο αναφέρει ότι έχουν παραπεμφθεί 5 και αναμένουν αποτελέσματα για άλλους 7, χωρίς να ξεκαθαρίζει πόσοι είναι εφοριακοί. Οι 129 δε, δικαιολογούν από τις φορολογικές τους δηλώσεις τα εμβάσματα σύμφωνα με το άρθρο.

Η Ομοσπονδία Εφοριακών έχει ξεκαθαρίσει τη θέση της, για το όλο θέμα από το παρελθόν και με συγκεκριμένο Δελτίο Τύπου, πρόσφατα στις 12.8.2013 όπου αναφέραμε: «Καλούμε τον Υπουργό να δώσει στην δημοσιότητα στοιχεία, ονόματα και να μην κρύβεται πίσω από διαρροές. Αναμένουμε ακόμη τα αποτελέσματα των ελέγχων για εμπλοκή δημοσίων λειτουργών και υπαλλήλων στη λίστα LAGARDE και τα εμβάσματα στο εξωτερικό. Γιατί αυτοί οι έλεγχοι δεν προχωρούν;»

Μάλλον τα στελέχη του Πρώτου Θέματος δεν είχαν χρόνο να το αναζητήσουν και να το αναφέρουν. Ίσως γιατί ετοιμάζουν (!!!) έρευνα για υποθέσεις φοροδιαφυγής δημοσιογράφων, που έβγαλαν χρήματα στο εξωτερικό, την χρονική εξέλιξη του θέματος (πότε διαπιστώθηκε η παράβαση, πότε πληρώθηκε το πρώτο ευρώ φόρου, πως έχει εξελιχθεί η υπόθεση κλπ). Στην έρευνα αυτή είμαστε έτοιμοι να συμβάλουμε με τις απόψεις μας. Εκτός και αν για κάποια θέματα ισχύει το δημοσιογραφικό άβατο!


ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΡΕΒΕΚΑ ΜΠΑΣΜΑΤΖΙΔΟΥ


Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης