Ειδήσεις Ανακοινώσεις Συλλόγων

Δελτίο τύπου Π.Ο.Ε.-Δ.Ο.Υ. για το πρωτοσέλιδο του «Πρώτου Θέματος»

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
ΛΕΩΧΑΡΟΥΣ 2 - 105 62 ΑΘΗΝΑ - ΤΗΛ.: 210-36.22.707 • FAX: 210-36.38.782 • www.poedoy.gr • email:[email protected]

Αθήνα 17.12.2014
Αρ. Πρωτ.: 450

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ ΤΟΥ «ΠΡΩΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ»

Έχουμε παρακολουθήσει πολλές περιπτώσεις διαστρέβλωσης της αλήθειας και παραποίησης της ενημέρωσης, για να εξυπηρετηθεί ο φθηνός εντυπωσιασμός, η στοχοποίηση και η συκοφάντηση των φορολογικών υπηρεσιών και η προεργασία για να παραδοθούν σε ιδιωτικά συμφέροντα (που παραμένουν ισχυροί χορηγοί). Σίγουρα όμως το πρωτοσέλιδο του «Πρώτου Θέματος» της 16.2.2014 αξίζει ... ειδική επιβράβευση. Αναφέρουμε ενδεικτικά:

1. Ενώ ο τίτλος αναγράφει «143 Εφοριακοί τα έβγαλαν πρώτοι έξω» οι εφοριακοί (στην μέσα σελίδα) γίνονται 91!

2. Αναφέρει για εμβάσματα εκατομμυρίων, αλλά με προσεκτική μελέτη, γίνεται σαφές ότι αφορά εμβάσματα από 22.000€!

3. Από τους 143 εφοριακούς του πρωτοσέλιδου, στο άρθρο αναφέρει ότι έχουν παραπεμφθεί 5 και αναμένουν αποτελέσματα για άλλους 7, χωρίς να ξεκαθαρίζει πόσοι είναι εφοριακοί. Οι 129 δε, δικαιολογούν από τις φορολογικές τους δηλώσεις τα εμβάσματα σύμφωνα με το άρθρο.

Η Ομοσπονδία Εφοριακών έχει ξεκαθαρίσει τη θέση της, για το όλο θέμα από το παρελθόν και με συγκεκριμένο Δελτίο Τύπου, πρόσφατα στις 12.8.2013 όπου αναφέραμε: «Καλούμε τον Υπουργό να δώσει στην δημοσιότητα στοιχεία, ονόματα και να μην κρύβεται πίσω από διαρροές. Αναμένουμε ακόμη τα αποτελέσματα των ελέγχων για εμπλοκή δημοσίων λειτουργών και υπαλλήλων στη λίστα LAGARDE και τα εμβάσματα στο εξωτερικό. Γιατί αυτοί οι έλεγχοι δεν προχωρούν;»

Μάλλον τα στελέχη του Πρώτου Θέματος δεν είχαν χρόνο να το αναζητήσουν και να το αναφέρουν. Ίσως γιατί ετοιμάζουν (!!!) έρευνα για υποθέσεις φοροδιαφυγής δημοσιογράφων, που έβγαλαν χρήματα στο εξωτερικό, την χρονική εξέλιξη του θέματος (πότε διαπιστώθηκε η παράβαση, πότε πληρώθηκε το πρώτο ευρώ φόρου, πως έχει εξελιχθεί η υπόθεση κλπ). Στην έρευνα αυτή είμαστε έτοιμοι να συμβάλουμε με τις απόψεις μας. Εκτός και αν για κάποια θέματα ισχύει το δημοσιογραφικό άβατο!


ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΡΕΒΕΚΑ ΜΠΑΣΜΑΤΖΙΔΟΥ
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο