Ευνοϊκότερη μεταχείριση αποθεματικών για επενδύσεις

Οικονομικές Ειδήσεις

23 Νοέμβριος 2006
Ευνοϊκότερη μεταχείριση των αφορολόγητων αποθεματικών που έχουν σχηματίσει οι επιχειρήσεις λόγω πραγματοποίησης παραγωγικών επενδύσεων, αλλά επίσης και τη δυνατότητα να μεταφέρουν τη ζημία που προκύπτει από τα βιβλία τους και να τη συμψηφίζουν .... Taxheaven.gr

Ευνοϊκότερη μεταχείριση των αφορολόγητων αποθεματικών που έχουν σχηματίσει οι επιχειρήσεις λόγω πραγματοποίησης παραγωγικών επενδύσεων, αλλά επίσης και τη δυνατότητα να μεταφέρουν τη ζημία που προκύπτει από τα βιβλία τους και να τη συμψηφίζουν με κέρδη των επόμενων ετών θα προβλέπουν οι διατάξεις του νέου φορολογικού νομοσχεδίου που καταρτίζει η κυβέρνηση.

Ετσι ολοκληρώνεται η φορολογική μεταρρύθμιση και επέρχονται ριζικές αλλαγές στη φορολογία εισοδήματος των φυσικών προσώπων, που θα «κοστίσουν» στον προϋπολογισμό 1,25 δισ. ευρώ. Σε βάθος τριετίας, αυξάνονται τα αφορολόγητα όρια, διευρύνονται τα φορολογικά κλιμάκια και μειώνονται οι φορολογικοί συντελεστές.

Με το φορολογικό νομοσχέδιο θεσπίζονται, μεταξύ των άλλων, ευνοϊκές ρυθμίσεις για τα άτομα με ειδικές ανάγκες, ειδικές διατάξεις για τις κατασκευαστικές εταιρείες, επιταχύνεται η είσπραξη οφειλών πτωχευμένων οφειλετών, ενώ αντιμετωπίζονται ευνοϊκότερα οι κληρονομιές και οι δωρεές.

Πηγή Ναυτεμπορική