Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Υποχρεωτική η ασφάλιση στο ΤΕΒΕ επιτηδευματιών που κατοικούν σε δήμους ή κοινότητες άνω των 1.200 κατοίκων

Υποχρεωτικά θα ασφαλίζονται στο ΤΕΒΕ οι επιτηδευματίες που κατοικούν σε δήμους ή κοινότητες άνω των 1.200 κατοίκων. Την τροποποίηση αυτή εισέφερε χθες στη Βουλή στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο ο υπουργός Απασχόλησης κ. Σάββας Τσιτουρίδης. ...

Υποχρεωτικά θα ασφαλίζονται στο ΤΕΒΕ οι επιτηδευματίες που κατοικούν σε δήμους ή κοινότητες άνω των 1.200 κατοίκων. Την τροποποίηση αυτή εισέφερε χθες στη Βουλή στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο ο υπουργός Απασχόλησης κ. Σάββας Τσιτουρίδης.


Ο κ. Τσιτουρίδης τροποποίησε και τη διάταξη που αφορά τους πρωτοασφαλιζόμενους στις δύο πρώτες ασφαλιστικές κλάσεις ασφαλισμένους του ΤΕΒΕ. Ετσι, εφεξής καταργείται την προσεχή τετραετία η μείωση της εισφοράς που απολάμβανε αυτή η κατηγορία ασφαλισμένων. Ειδικότερα η μείωση της εισφοράς ελαττώνεται κατά δέκα ποσοστιαίες μονάδες κάθε χρόνο από 1/1/2008 μέχρι μηδενισμού της.


Κατά την χθεσινή τελευταία ημέρα επί των άρθρων συζήτησης του ασφαλιστικού νομοσχεδίου ανέκυψε και ζήτημα οικονομικής συμμετοχής των ασφαλισμένων στο κόστος των προληπτικών ιατρικών εξετάσεων που πραγματοποιούν. Η εισηγήτρια του ΠαΣοΚ κυρία Ε. Χριστοφιλοπούλου κατήγγειλε ότι στο νομοσχέδιο περιέχεται διάταξη που δίνει τη δυνατότητα στον υπουργό Απασχόλησης να καθιερώνει με απλή Υπουργική Απόφαση οικονομική συμμετοχή των ασφαλισμένων στις ιατρικές εξετάσεις που πραγματοποιούν. Ο εισηγητής της ΝΔ κ. Νίκος Αγγελόπουλος απάντησε ότι η διάταξη αυτή δεν αφορά τις προληπτικές ιατρικές εξετάσεις αλλά άλλες ειδικού τύπου διαγνωστικές εξετάσεις που αφορούν συγκεκριμένες ασθένειες και κατηγορίες ασφαλισμένων οι οποίες θα ρυθμιστούν εν ευθέτω χρόνω με Υπουργική Απόφαση.


Εντύπωση προκάλεσε η σιωπή του υπουργού Απασχόλησης και η άρνησή του να τοποθετηθεί στο ζήτημα. Συνεργάτες του πάντως έκαναν λόγο μετά τη συνεδρίαση για ανύπαρκτο θέμα.


Πηγή Κέρδος
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο