Αποτελέσματα live αναζήτησης

Μείωση φόρων υπό προϋποθέσεις υπόσχεται ο Σαμαράς

16 Φεβρουάριου 2014 Σχόλια
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 2 λεπτά
Διαβάστε τα σημαντικότερα σημεία της συνέντευξης του πρωθυπουργού στο Βήμα της Κυριακής


Το πλεόνασμα ξεπερνά το 1,5 δισ. δηλώνει ο πρωθυπουργός Αντ. Σαμαράς και προσθέτει πως «τo επίσημο, μεγάλο και πρόωρο πρωτογενές πλεόνασμα , η επιστροφή του στην κοινωνία, η επιτάχυνση των μεταρρυθμίσεων, η ανάκαμψη, η ελάφρυνση του χρέους και η επιστροφή στις αγορές θα γίνουν μέσα στη φετινή χρονιά. Και όλα μαζί θα συνθέτουν την εικόνα μιας άλλης Ελλάδας. Μιας νέας Ελλάδας...»

Μιλώντας στο Βήμα της Κυριακής ο κ. Σαμαράς σημειώνει ότι το πλεόνασμα είναι τριπλάσιο απ' όσο αρχικά υπολογιζόταν και επαναλαμβάνει ότι το μεγάλο ποσοστό του πλεονάσματος θα επιστραφεί στην κοινωνία, στους χαμηλοσυνταξιούχους και ενστόλους.

Τονίζει ότι τον Ιανουάριο το πρωτογενές πλεόνασμα είναι διπλάσιο απ' ότι πέρυσι και η τάση συνεχίζεται στο πρώτο δεκαήμερο του Φεβρουαρίου. Σημειώνει πως «βγήκαμε από τους φαύλους κύκλους και μπαίνουμε σε ενάρετο κύκλο».

Υπογραμμίζει πως μετά την καταπολέμηση της ανεργίας, η επόμενη μεγάλη προτεραιότητά του είναι η μείωση της φορολογικής επιβάρυνσης. Τονίζει όμως ότι χρειάζεται προσοχή να μην επιστρέψουμε στα ελλείμματα. Κάνει λόγο για μείωση των φόρων λογιστικά- δηλαδή μείωση των φορολογικών συντελεστών και στον ΦΠΑ και στη φορολόγηση των φυσικών προσώπων και στη φορολόγηση κερδών. Προσθέτει όμως ότι «αυτό θα προχωρήσει μόνο σταδιακά και μόνο εφόσον πιάνουμε τα πλεονάσματα τα επόμενα χρόνια». Σημειώνει όμως ότι θα υπάρξει και ταμειακή μείωση των φόρων όπως στα ακίνητα που από το 2013 έως το 2016 θα φτάσει το 38%. Όλα αυτά, όπως λέει, μπορούν να γίνουν σταδιακά και μόνο εφόσον πιάνουμε τους στόχους για δημοσιονομικά πλεονάσματα. Αναφέρει ότι η ανάπτυξη έρχεται πιο γρήγορα απ' όσο προβλέπει το πρόγραμμα και σημειώνει πως «ως τα τέλη της φετινής χρονιάς η βελτίωση θα έχει αρχίσει να γίνεται αισθητή στο μεγαλύτερο μέρος της κοινωνίας».

Προσθέτει ότι «την ψεύτικη αισιοδοξία τη σιχαίνομαι...Μέσα μου ξέρω καλά ότι ο Έλληνας προτιμά τις λίγες και μεστές κουβέντες από τα χιλιάδες πυροτεχνήματα των λαϊκιστών που πάντα τον απογοήτευσαν».

Επιτίθεται στον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ ότι θα «σκίσει τα μνημόνια και θα αμφισβητήσει το χρέος αποτελεί αναγγελία εθελοντικής χρεοκοπίας... Την ώρα που φθάσαμε στην όχθη του ποταμού πάνε να μας ξαναρίξουν στα βαθιά για πνίξιμο... Αυτό μας λένε. Δεν είναι απλώς "λάθος". Είναι παράκρουση».

Εκτιμά ότι το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών δεν θα είναι αρνητικό για την κυβέρνηση και δεν θα μπει σε πειρασμό για πρόωρες εκλογές και προσθέτει «βγαίνουμε από την κρίση! Κάθε μέρα θα το καταλαβαίνουν όλο και περισσότεροι! Γιατί να κάνουμε εκλογές τώρα, αφού αύριο τα πράγματα θα είναι καλύτερα και μεθαύριο ακόμα καλύτερα;».

Σε ότι αφορά τις εκλογές για την Τοπική Αυτοδιοίκηση δηλώνει ότι η ΝΔ δεν δίνει επισήμως χρίσματα και δεν ανακοινώνει επίσημες στηρίξεις , αν και λέει την άποψή της και προσθέτει για τους κ. Τζιτζικώστα και Κακλαμάνη: «Εκφράσαμε καθαρά την άποψή μας υπέρ της υποψηφιότητας του Γ. Ιωαννίδη και του Άρη Σπηλιωτόπουλου. Αλλά δεν απαξιώνουμε κανένα υποψήφιο. Ο κόσμος βέβαια καταλαβαίνει. Θέλω όμως να δείξουμε από την αρχή τον σεβασμό μας στη θέληση της τοπικής κοινωνίας».
 


Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης