Αποτελέσματα live αναζήτησης

Συγκρότηση Επιτροπής για τον έλεγχο περιθώριου κέρδους κάθε εταιρείας που υπάγεται στον α.ν. 89/1967

15 Φεβρουάριου 2014 Σχόλια
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 2 λεπτά

Επιτροπή συγκροτείται στο Υπ. Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας για τον έλεγχο του περιθωρίου κέρδους των εταιρειών που υπάγονται στις διατάξεις του α.ν. 89/1967.

Το έργο της Επιτροπής σύμφωνα με την απόφαση είναι:

"Άρθρο 2

1. Η Επιτροπή ελέγχει το περιθώριο κέρδους κάθε εταιρείας που υπάγεται στις διατάξεις του α.ν. 89/1967, όπως συμπληρώθηκε, τροποποιήθηκε και αντικαταστάθηκε με το ν. 3427/2005 (κεφάλαιο ΣΤ'), προκειμένου αυτό να διαπιστωθεί στην ειδική άδεια που εκδίδεται για την υπαγωγή, από τον Υπουργό Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας.

Επίσης η Επιτροπή ελέγχει το περιθώριο κέρδους των εταιρειών που έχουν υπαχθεί στις προαναφερόμενες διατάξεις για τον επαναπροσδιορισμό του, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα από το νόμο ανά πενταετία ή νωρίτερα, εφόσον διαφοροποιούνται σημαντικά οι συνθήκες αγοράς, καθώς και σε περιπτώσεις μεταβολής των όρων της απόφασης υπαγωγής που αφορούν στα επί μέρους στοιχεία καθορισμού του περιθωρίου κέρδους.

2. Ο έλεγχος το περιθωρίου κέρδους κάθε εταιρείας από την Επιτροπή γίνεται κατ' εφαρμογή των κριτηρίων της κανονιστικής απόφασης που προβλέπεται από την πρώτη παράγραφο του άρθρου 3 του προαναφερόμενου νόμου, βάσει των στοιχείων του υποβληθέντος αιτήματος και σχετική τεκμηριωμένη Εισήγηση της Δ/νσης Κεφαλαίων Εξωτερικού.

3. Οι συνεδριάσεις της Επιτροπής πραγματοποιούνται στο Υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, οποιαδήποτε εργάσιμη ημέρα πέραν από το ωράριο των Δημοσίων Υπηρεσιών, μετά από έγγραφη πρόσκληση των μελών της από τον Πρόεδρο και τον Γραμματέα της Επιτροπής, τουλάχιστον σαράντα οκτώ (48) ώρες πριν από τη συνεδρίαση.

4. Η Ημερήσια Διάταξη κοινοποιείται στα μέλη με μέριμνα της Γραμματείας μαζί με τις Εισηγήσεις της Διεύθυνσης Κεφαλαίων Εξωτερικού.

5. Εισηγητές των θεμάτων κατά τη Συνεδρίαση της Επιτροπής είναι τα αρμόδια στελέχη της Δ/νσης Κεφαλαίων Εξωτερικού. Επίσης η Επιτροπή εφόσον θεωρεί σκόπιμο δύναται να καλέσει προς παροχή στοιχείων ή πληροφοριών άλλα υπηρεσιακά και μη υπηρεσιακά πρόσωπα. Οι ανωτέρω αποχωρούν πριν την έναρξη της συζήτησης.

6. Ο Γραμματέας της Επιτροπής τηρεί πρακτικά των συζητήσεων και των θεμάτων κάθε συνεδρίασης. Τα πρακτικά υπογράφονται από τον Πρόεδρο, τα Μέλη και τον Γραμματέα της Επιτροπής. Τα πρωτότυπα Πρακτικά καθώς και τα σχέδια των Εισηγήσεων τηρούνται στο αρχείο της Γραμματείας.

Άρθρο 3

1. Η παρούσα απόφαση να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

2. Από τη δημοσίευση της παρούσης παύει η ισχύς κάθε προηγούμενης απόφασης σχετικής με τη συγκρότηση της ανωτέρω Επιτροπής."



Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης