Ειδήσεις Εργατικά - Ασφαλιστικά

Στα 816 ευρώ η κατώτερη κύρια σύνταξη στο ΤΣΜΕΔΕ

«Aμεσα, το κατώτερο ύψος της κύριας σύνταξης των ασφαλισμένων στο ΤΣΜΕΔΕ προσδιορίζεται στα 816 ευρώ και για τους μονοσυνταξιούχους σε 1.901. Οι αυξημένες συντάξεις θα δοθούν αναδρομικά από 1.1.2006. Περαιτέρω αύξηση, όπως δεσμεύτηκε στη...

«Aμεσα, το κατώτερο ύψος της κύριας σύνταξης των ασφαλισμένων στο ΤΣΜΕΔΕ προσδιορίζεται στα 816 ευρώ και για τους μονοσυνταξιούχους σε 1.901. Οι αυξημένες συντάξεις θα δοθούν αναδρομικά από 1.1.2006. Περαιτέρω αύξηση, όπως δεσμεύτηκε στη Βουλή ο υπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας Σάββας Τσιτουρίδης, θα γίνει με απόφασή του, αμέσως μετά την έγκριση της Αναλογιστικής Μελέτης που κατατίθεται από το ΤΣΜΕΔΕ και στα επίπεδα που αυτή επιτρέπει», δήλωσε ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Γιάννης Αλαβάνος μετά την ολοκλήρωση της κατ άρθρο συζήτησης του σχεδίου νόμου που αναφέρεται στην αναδιάρθρωση των κλάδων του ΤΣΜΕΔΕ.

«Ως προς τους νέους, μετά το 1993, ασφαλισμένους, θα δοθεί τη δυνατότητα εξαγοράς των συντάξιμων χρόνων στον κλάδο ειδικής προσαύξησης, έως την ημέρα ισχύος του νέου νόμου, σύμφωνα με την τοποθέτηση του υπουργού στη συζήτηση επί της αρχής. Επιπροσθέτως, ο υπουργός δήλωσε ότι νέος κλάδος ειδικών παροχών θα επιδοτεί κατά προτεραιότητα τους άνεργους και ασθενείς οικονομικά μηχανικούς».

Ο κ. Αλαβάνος, ωστόσο, ανέφερε ότι παραμένουν ανοικτά πολλά ζητήματα. «Θα ασκήσουμε πίεση ώστε να ανατραπούν οι συνθήκες και ο τρόπος λειτουργίας του ΤΣΜΕΔΕ. Οι μισθωτοί, υπό οιαδήποτε μορφή, να αντιμετωπίζονται, ασφαλιστικά, επίσης ως μισθωτοί. Να ιδρυθεί κλάδος βαρέων και ανθυγιεινών. Να σταματήσει κάθε απόπειρα διαρροής εισφορών και κρατήσεων υπέρ ΤΣΜΕΔΕ. Κυρίως να μειωθούν οι εισφορές στους επαχθείς κλάδους της κύριας και της επικουρικής σύνταξης των νέων ασφαλισμένων και να εξισωθούν οι συντάξεις τους με αυτές των παλαιών».
Ναυτεμπορική
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο