Αποτελέσματα live αναζήτησης

Tο Υπ.Οικ. για την επιχορήγηση στους Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης

13 Φεβρουάριου 2014 Σχόλια
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτά

Δεσμευτικά είναι τα ανώτατα όρια πιστώσεων ανά φορέα, ειδικό φορέα και μείζονα κατηγορία δαπανών, που προβλέπονται στον κρατικό προϋπολογισμό, όπως σπεύδει να υπογραμμίσει ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, για τις πιστώσεις προς τους φορείς κοινωνικής ασφάλισης.

Το έγγραφο που διαβιβάστηκε μετά από ερώτηση του ανεξάρτητου βουλευτή Νίκου Νικολόπουλου για τη «μαύρη τρύπα στο ΙΚΑ», επισημαίνει ότι στον τακτικό προϋπολογισμό του 2014 του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, προβλέπονται πιστώσεις συνολικού ύψους 8.947 εκατομμυρίων ευρώ για την επιχορήγηση των Ασφαλιστικών Ταμείων, εκ των οποίων ποσό ύψους 2.230 εκατομμυρίων ευρώ έχει κατανεμηθεί στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ σύμφωνα με απόφαση του υπουργού Εργασίας που υπεγράφη στις 13.12.2013.

Ο βουλευτής αναφέρει στην ερώτησή του ότι το ταμειακό άνοιγμα που θα έχει το ΙΚΑ το 2014 θα είναι της τάξεως των 933 εκατομμυρίων ευρώ και θα χρειαστεί έξτρα χρηματοδότηση. Όπως ειδικότερα έχει επισημάνει ο ερωτών βουλευτής, με βάση τον προϋπολογισμό το ΙΚΑ θα παρουσιάσει οργανικό έλλειμμα 3,777 δισ. ευρώ (διαφορά μεταξύ εσόδων από εισφορές και των υποχρεώσεων για πληρωμές) που περιορίζεται στα 933 εκατομμύρια ευρώ, αν συνυπολογιστεί η κρατική επιχορήγηση των 2,765 δισ. ευρώ.


Πηγή: www.express.gr



Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης