Ειδήσεις Ανακοινώσεις Συλλόγων

Πρόταση της Πανεπιστημονικής (ΔΠΚ-Ο) στην 69η ΣτΑ για τη μείωση των συνδρομών και την κατάργηση των εισφορών για έκδοση-ανανέωση αδειών στο ΟΕΕ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ

http://www.dpk-o.gr/

ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ (ΔΠΚ-Ο)  ΣΤΗΝ 69Η ΣτΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΔΡΟΜΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΕΙΣΦΟΡΩΝ ΓΙΑ ΕΚΔΟΣΗ -ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΑΔΕΙΩΝ ΣΤΟ ΟΕΕ

Η ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ (ΔΠΚ-Ο) πρότεινε στη 69η ΣτΑ του ΟΕΕ ψήφισμα για τη μείωση των συνδρόμων και την κατάργηση των εισφορών για την έκδοση/ανανέωση αδειών.

Καταψηφίστηκε κατά πλειοψηφία. Το καταψήφισαν ΔΗΚΙΟ-ΠΑΣΚΟ. Καμιά άλλη παράταξη δεν το υποστήριξε. Η ΣΥΝΑΡΟΕ επίσημα απέφυγε να το υπερψηφίσει.

Το ψήφισμα που κατατέθηκε έχει ως εξής:

Η βαθιά καπιταλιστική κρίση, τα μεγάλα ποσοστά ανεργίας ιδιαίτερα στους νέους οικονομολόγους, η βάρια φοροαφαίμαξη, η μεγάλη μείωση των εισοδημάτων μισθωτών και αυτοαπασχολούμενων οικονομολόγων, τους έχουν οδηγήσει σε τεράστια οικονομικά προβλήματα. Σε αυτές τις συνθήκες σημαντικό μέρος τους αδυνατεί να πληρώσει τις ετήσιες συνδρομές στο Ο.Ε.Ε. Η κατάσταση επιδεινώνεται και από το βαρύ χαράτσωμα για την έκδοση αδειών ασκήσεως επαγγέλματος, τις υπεύθυνες δηλώσεις, τα σεμινάρια κ.α.

Προτείνουμε να παρθεί απόφαση ώστε:

Οι επιδοτούμενοι άνεργοι να καταβάλλουν το μισό της  παρούσης ετήσιας συνδρομής, δηλαδή 7,5 ευρώ ανά έτος. Για τους μακροχρόνια ανέργους να μην υπάρχει καμία επιβάρυνση για όσο διάστημα παραμένουν στην ανεργία. Να γίνει ρύθμιση οφειλόμενων συνδρομών άνω των 5 χρόνων με διαγραφή του 50% του οφειλόμενου ποσού. Να μειωθεί κατά 1/3 το ύψος της συνδρομής για όλα τα μέλη του Ο.Ε.Ε. που είναι μισθωτοί και αυτοαπασχολούμενοι (ασφαλισμένοι στο ΙΚΑ και στον ΟΑΕΕ, με μπλοκάκια μίσθωσης υπηρεσιών, ανασφάλιστοι κλπ), με ατομικό εισόδημα μέχρι 20.000€ και οικογενειακό εισόδημα μέχρι 40.000 με προσαύξηση 5.000 επιπλέον για κάθε παιδί. Στην ίδια κατεύθυνση να καταργηθεί η εισφορά για την έκδοση αδειών ασκήσεως επαγγέλματος λογιστή-φοροτέχνη-μελετητή και την αντίστοιχη υπεύθυνη δήλωση για τους ανέργους, μισθωτούς και αυτοαπασχολούμενους οικονομολόγους με ατομικό εισόδημα μέχρι 20.000€ και οικογενειακό εισόδημα μέχρι 40.000 με προσαύξηση 5.000 επιπλέον για κάθε παιδί.

Απαιτούμε από την κυβέρνηση να υπογράψει την απαραίτητη ΚΥΑ για την υλοποίηση όλων των παραπάνω. Απαιτούμε την αποκλειστική χρηματοδότηση του Ο.Ε.Ε. από τον κρατικό προϋπολογισμό προκειμένου να καλύπτονται όλες οι ανάγκες λειτουργίας του, να εξασφαλιστεί το απαραίτητο προσωπικό με μόνιμη και σταθερή εργασία και να υποστηρίζεται η διοργάνωση δωρεάν επιμορφωτικών-ενημερωτικών σεμιναρίων για όλους τους οικονομολόγους, λογιστές και φοροτέχνες.
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο