Αποτελέσματα live αναζήτησης

Νέος κατάλογος δαπανών που θα εκπίπτουν για την Εφορία

22 Νοέμβριου 2006 Σχόλια
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτά
  • ΝΕΟ ΚΑΤΑΛΟΓΟ δαπανών, οι οποίες θα εκπίπτουν από τα έσοδα των επιχειρήσεων και των ελεύθερων επαγγελματιών, «μαγειρεύει» το υπουργείο Οικονομικών.....

ΝΕΟ ΚΑΤΑΛΟΓΟ δαπανών, οι οποίες θα εκπίπτουν από τα έσοδα των επιχειρήσεων και των ελεύθερων επαγγελματιών, «μαγειρεύει» το υπουργείο Οικονομικών. Η σχετική διαδικασία συνδέεται με την εφαρμογή ηλεκτρονικού συστήματος φορολογικού ελέγχου των επιχειρήσεων, το λεγόμενο ELENXIS.

Μιλώντας χθες σε εκδήλωση του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, ο υφυπουργός Οικονομικών κ. Α. Μπέζας είπε ότι στο υπουργείο Οικονομικών έχει συσταθεί επιτροπή με αντικείμενο την επικαιροποίηση του καταλόγου των δαπανών που αναγνωρίζει η Εφορία στις επιχειρήσεις και τους ελεύθερους επαγγελματίες και οι οποίες εκπίπτουν από τα έσοδά τους.

Οι δαπάνες αυτές αποτελούν το κυριότερο στοιχείο που ελέγχεται κατά τη διενέργεια τακτικού φορολογικού ελέγχου στις επιχειρήσεις και τους ελεύθερους επαγγελματίες. Για την πραγματοποίηση ταχύτερων και αποτελεσματικότερων φορολογικών ελέγχων, το υπουργείο Οικονομικών προωθεί τη δημιουργία ενός ολοκληρωμένου πληροφοριακού συστήματος του ELENXIS, το οποίο σε πλήρη ανάπτυξη θα δίνει τη δυνατότητα στους ελεγκτές να γνωρίζουν το πλήρες φορολογικό προφίλ της επιχείρησης που ελέγχουν. Μάλιστα, στο πλαίσιο ανάπτυξης του συστήματος οι ελεγκτές θα προμηθευτούν φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές με τους οποίους θα συνδέονται απευθείας με το σύστημα ELENXIS κατά τη διενέργεια ελέγχου στην έδρα της επιχείρησης.
Πηγή Τα Νέα



Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης