Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Νέος κατάλογος δαπανών που θα εκπίπτουν για την Εφορία

ΝΕΟ ΚΑΤΑΛΟΓΟ δαπανών, οι οποίες θα εκπίπτουν από τα έσοδα των επιχειρήσεων και των ελεύθερων επαγγελματιών, «μαγειρεύει» το υπουργείο Οικονομικών.....

ΝΕΟ ΚΑΤΑΛΟΓΟ δαπανών, οι οποίες θα εκπίπτουν από τα έσοδα των επιχειρήσεων και των ελεύθερων επαγγελματιών, «μαγειρεύει» το υπουργείο Οικονομικών. Η σχετική διαδικασία συνδέεται με την εφαρμογή ηλεκτρονικού συστήματος φορολογικού ελέγχου των επιχειρήσεων, το λεγόμενο ELENXIS.

Μιλώντας χθες σε εκδήλωση του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, ο υφυπουργός Οικονομικών κ. Α. Μπέζας είπε ότι στο υπουργείο Οικονομικών έχει συσταθεί επιτροπή με αντικείμενο την επικαιροποίηση του καταλόγου των δαπανών που αναγνωρίζει η Εφορία στις επιχειρήσεις και τους ελεύθερους επαγγελματίες και οι οποίες εκπίπτουν από τα έσοδά τους.

Οι δαπάνες αυτές αποτελούν το κυριότερο στοιχείο που ελέγχεται κατά τη διενέργεια τακτικού φορολογικού ελέγχου στις επιχειρήσεις και τους ελεύθερους επαγγελματίες. Για την πραγματοποίηση ταχύτερων και αποτελεσματικότερων φορολογικών ελέγχων, το υπουργείο Οικονομικών προωθεί τη δημιουργία ενός ολοκληρωμένου πληροφοριακού συστήματος του ELENXIS, το οποίο σε πλήρη ανάπτυξη θα δίνει τη δυνατότητα στους ελεγκτές να γνωρίζουν το πλήρες φορολογικό προφίλ της επιχείρησης που ελέγχουν. Μάλιστα, στο πλαίσιο ανάπτυξης του συστήματος οι ελεγκτές θα προμηθευτούν φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές με τους οποίους θα συνδέονται απευθείας με το σύστημα ELENXIS κατά τη διενέργεια ελέγχου στην έδρα της επιχείρησης.
Πηγή Τα Νέα
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο