Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Δήλωση Φ.Μ.Υ. από 1.1.2014 και μετά

Σχετικά με την δήλωση και την απόδοση του παρακρατούμε


νου φόρου από μισθωτές υπηρεσίες και συντάξεις για περιόδους μετά την 1.1.2014, έχουμε να κάνουμε τις εξής επισημάνσεις:

i. Πολλοί συνάδελφοι έχουν επικοινωνήσει με τον κόμβο και έχουν στείλει e-mail ρωτώντας γιατί δεν έχουν αναρτηθεί στο ημερολόγιο του κόμβου οι σχετικές προθεσμίες για την υποβολή της δήλωσης Φ.Μ.Υ. και αντίστοιχα για την καταβολή του φόρου αυτού.

ii. Υπενθυμίζουμε στους συναδέλφους ότι, από 1.1.2014 δεν ισχύει πλέον ο ν.2238/1994, συνεπώς δεν υφίστανται οι διατάξεις που αφορούσαν στην υποβολή της δήλωσης και στην απόδοση Φ.Μ.Υ. με το τρόπο που ξέραμε μέχρι το τέλος της χρήσης 2013.

iii. Για την υποβολή της δήλωσης Φ.Μ.Υ από 1.1.2014 και μετά δεν έχει εκδοθεί ακόμα απόφαση η οποία να ορίζει τον τρόπο και τον χρόνο υποβολής της, σύμφωνα με τα οριζόμενα στην παράγραφο 4 του άρθρου 60 του νέου Κ.Φ.Ε (ν.4172/2013).

iv. Σχετικά με την καταβολή του φόρου (Φ.Μ.Υ), η παράγραφος  6 του άρθρου 60 του νέου Κ.Φ.Ε. ορίζει ότι, αυτός αποδίδεται το αργότερο μέχρι το τέλος του δεύτερου μήνα από την ημερομηνία καταβολής του υποκείμενου σε παρακράτηση εισοδήματος.

Κλείνοντας, θέλουμε να τονίσουμε ότι οι συνάδελφοι πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί σχετικά με το θέμα των προθεσμιών που αφορούν σε φορολογικές υποχρεώσεις και να ελέγχουν ενδελεχώς τις προθεσμίες που αναρτώνται στο διαδίκτυο. Είναι χαρακτηριστικό ότι στο διαδίκτυο έχουν αναρτηθεί ημερολόγια φορολογικών υποχρεώσεων για τον μήνα Φεβρουάριο που αναφέρουν ότι μέσα στο μήνα αυτόν οι φορολογούμενοι υποχρεούνται να υποβάλλουν προσωρινή δήλωση Φ.Μ.Υ. του μηνός Ιανουαρίου 2014, επικαλούμενοι μάλιστα τις διατάξεις του ν. 2238/1994, που όπως ήδη αναφέρουμε έχουν καταργηθεί.
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο