Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Στο επίκεντρο τα «κόκκινα δάνεια»

Κυβερνητικό συμβούλιο με θέμα τη Διαχείριση Ιδιωτικού Χρέους

Άτυπο κυβερνητικό συμβούλιο με κύριο θέμα τη σύσταση του Συμβουλίου Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι στο υπουργείο Ανάπτυξης, προκειμένου να πλησιάσει η Ελλάδα τα ευρωπαϊκά πρότυπα στο θέμα των «κόκκινων» δανείων.

Το θέμα υπάγεται στα προαπαιτούμενα της τρόικας και την Παρασκευή έχει οριστεί ότι θα πραγματοποιηθεί η επίσημη συνεδρίαση του κυβερνητικού συμβουλίου.

Ο χρόνος πιέζει καθώς το 2015 θα ξεκινήσει η πλήρης διαχείριση του προβλήματος των «κόκκινων» στεγαστικών δανείων και των πλειστηριασμών α' κατοικίας και οι εκτιμήσεις αναφέρουν ότι το Συμβούλιο θα είναι λειτουργικό στο τέλος του 2014, ενώ οι προτάσεις του πρέπει να εξασφαλίσουν τη συναίνεση των κομμάτων και της τρόικας.

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Κωστής Χατζηδάκης και ο αρμόδιος υφυπουργός Θανάσης Σκορδάς συναντήθηκαν σήμερα με τους υπόλοιπους εμπλεκόμενους υπουργούς με στόχο να συντονιστεί η τετραμερής ομάδα εργασίας η οποία θα αποτελέσει το νέο συμβούλιο που θα απασχοληθεί με την οριστική διευθέτηση των κανόνων για τα ιδιωτικά χρέη και τα «κόκκινα» δάνεια, κατά τα ευρωπαϊκά πρότυπα. Στόχος της ομάδας αυτής θα είναι να τεθεί η βάση συζήτησης για το όριο διαβίωσης και ο ορισμός για τον «συνεργάσιμο δανειολήπτη», αλλά αυτά που θα εφαρμοστούν θα πρέπει να έχουν την έγκριση των κομμάτων και της τρόικας.

Σήμερα δεν συζητήθηκαν νούμερα αλλά οι εκκρεμότητες του κάθε υπουργείου και όπως σχολίασαν μετά τη συνεδρίαση στελέχη του υπουργείου Ανάπτυξης, στόχος είναι να δημιουργηθεί ένα κοινωνικά αποδεκτό και δίκαιο σύστημα.

Τέλος, σε ερωτήσεις δημοσιογράφων για την υιοθέτηση των συστάσεων του ΟΟΣΑ στην οικονομία μας, στελέχη του υπουργείου σχολίασαν ότι είναι προτεραιότητα για την κυβέρνηση η μάχη κατά της ακρίβειας και ότι θα υιοθετηθεί η πλειοψηφία των συστάσεων, σύμφωνα με τις δεσμεύσεις, ενώ σε ό,τι αφορά στα μη συνταγογραφούμενα φάρμακα ανέφεραν ότι η πρόταση της τρόικας είναι ακόμη πιο συνολική και ζητά άρση περιορισμών συνολικά στη λειτουργία των φαρμακείων «αλλά στόχος είναι στο τέλος της ημέρας να καταλήξουμε σε έναν συμβιβασμό» όπως σημείωσαν τα ίδια στελέχη.Πηγή: newsbeast.gr
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο