Ειδήσεις Ανακοινώσεις Συλλόγων

Ψήφισμα διαμαρτυρίας της Ένωσης Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών Βορείου Συγκροτήματος Δωδεκανήσου (Κω)

ΕΝΩΣΗ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΒΟΡΕΙΟΥ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΟΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ (ΚΩ)
Πρόεδρος: Έψιμος Χρήστος, τηλ.2242025898, e-mail: [email protected]
Γραμματέας: Χατζηνικολάου Πασχάλης τηλ.2242021601, e-mail: [email protected]

ΨΗΦΙΣΜΑ-ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ

Η ‘Ένωση Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών Βορείου Συγκροτήματος Δωδεκανήσου (ΚΩ) συμμερίζεται τις ανησυχίες και τους προβληματισμούς των συναδέλφων όλης της επικράτειας καθώς και όλων των επαγγελματιών που θίγονται από την αδικαιολόγητη εφαρμογή των εξοντωτικών προστίμων και προσαυξήσεων που θεσπίστηκαν με το Ν.4174/2013 και συμπαρίσταται στις κινητοποιήσεις του κλάδου που έχουν ξεκινήσει ανά την Ελλάδα.    

Τα πρόστιμα και οι προσαυξήσεις που επιβάλλονται δεν καταπολεμούν την φοροδιαφυγή αφού έχει αποσυνδεθεί πλέον η υποχρέωση υποβολής των δηλώσεων με την πληρωμή, οπότε το Υπουργείο Οικονομικών είναι σε θέση να γνωρίζει ανά πάσα στιγμή τι οφείλει ο κάθε φορολογούμενος. Το μέτρο με την καταβολή ελάχιστου ποσού 10,00 ευρώ στην υποβολή δηλώσεων ΦΠΑ είναι απόλυτα επιτυχημένο και έχουν βεβαιωθεί μεγάλα ποσά τα οποία μέχρι την εφαρμογή του μέτρου, απέφευγαν να δηλώσουν. Στο ίδιο πνεύμα έχουν δηλωθεί και βεβαιωθεί μεγάλα ποσά στο σύνολο τους από τις δηλώσεις των παρακρατούμενων φόρων. Αντίθετα με την επιβολή των εξωφρενικών σε ύψος προστίμων θα δημιουργηθούν ανείσπρακτες οφειλές τις οποίες θα αδυνατούν να αποπληρώσουν οι επαγγελματίες και οι λογιστές, οδηγώντας πολλές ειδικά μικρομεσαίες επιχειρήσεις σε αφανισμό.

Το μεγαλύτερο βάρος για την εφαρμογή της φορολογικής συμμόρφωσης πέφτει στους λογιστές αφού τιμωρείται με βαριά πρόστιμα η καθυστέρηση υποβολής των δηλώσεων που είναι ευθύνη του λογιστή και όχι τόσο η καθυστέρηση πληρωμής που είναι ευθύνη του επιχειρηματία, χωρίς να προβλέπονται οι αστάθμητοι παράγοντες όπως ασθένεια, απουσία, ή λάθος του λογιστή. Λάθη δεν κάνουν μόνο αυτοί που δεν εργάζονται, πόσο μάλλον εμείς που εργαζόμαστε κάτω από συνεχή πίεση για να προλάβουμε προθεσμίες και παράλληλα κάνουμε   διαρκή  αγώνα για ενημέρωση από τον καταιγισμό φορολογικών νόμων,  εγκυκλίων και διατάξεων που εκδίδονται. Πρέπει να γίνει διαχωρισμός του δόλου και της σκοπιμότητας από το ανθρώπινο λάθος και την αμέλεια.

Ζητάμε την αλλαγή των ημερομηνιών υποβολής των συγκεντρωτικών καταστάσεων, έστω οι ημερομηνίες να συμπίπτουν με τις ημερομηνίες υποβολής των περιοδικών δηλώσεων ΦΠΑ. Τα χρονικά περιθώρια που έχουμε για να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις αυτές είναι πολύ στενά και είναι αδύνατον να ανταπεξέλθουμε. Δεν είναι δυνατόν να έχουμε τόσες πολλές και διαφορετικές καταληκτικές ημερομηνίες υποβολής δηλώσεων και να είμαστε συνεπείς. Επειδή θεωρούμε ότι το λογιστικό επάγγελμα δεν αφορά μόνο καταχωρήσεις και υποβολές δηλώσεων αλλά χρειάζεται και πνευματική εργασία και ψυχική ηρεμία, διαπιστώνουμε ότι με όλα αυτά τα νέα μέτρα, θα απολέσουμε και τα πιο πάνω αγαθά που είναι προϋπόθεση για να διενεργήσει κάποιος   μια σωστή  και αποτελεσματική  επιστημονική δουλειά.

Επίσης ζητάμε την κατάργηση του προστίμου των 10.550 ευρώ ανά εργαζόμενο για μη αναγραφή στην ΑΠΔ, που θεσπίστηκε με το Ν.4225/2014. Προτείνουμε την εκλογίκευση του προστίμου και επιβολή του από την ημερομηνία υποβολής της Οριστικής Δήλωσης Φόρου Μισθωτών Υπηρεσιών και μετά, διότι θεωρούμε ότι εάν έχει γίνει μη σκόπιμη παράλειψη εργαζομένου,  θα διαπιστωθεί το λάθος και θα διορθωθεί μέχρι την ημερομηνία σύνταξης της Δήλωσης.

Επειδή θεωρούμε ότι ο κλάδος μας συμβάλλει στα μέγιστα στην Οικονομία της χώρας με το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων του κράτους να βεβαιώνεται μέσω της δικής μας εργασίας, απαιτούμε από τους ιθύνοντες να διαμορφώσουν ένα δίκαιο και αποτελεσματικό φορολογικό περιβάλλον το οποίο να μας δίνει τη δυνατότητα της ομαλής και αποδοτικής συνεργασίας.  Θέλουμε και μπορούμε να συμβάλλουμε στην καταπολέμηση της  φοροδιαφυγής και εισφοροδιαφυγής και είμαστε υπέρμαχοι της επιβολής προστίμων στους κατ’ εξακολούθηση φοροφυγάδες και όχι στην επιβολή αδίκων και άστοχων  προστίμων.


Το Διοικητικό Συμβούλιο


Ετικέτες για αναζήτηση ΑΠΔ πρόστιμα


Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο