Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Παράταση για τις «ανοιχτές» υποθέσεις

Σε φορολογικό κλοιό θα βρεθούν μέσα στην επόμενη διετία οι επιχειρήσεις και οι ελεύθεροι επαγγελματίες που έχουν «ανοιχτές» φορολογικές υποθέσεις από τη χρήση του 2000 και μετά. Kορυφαίος παράγοντας του υπουργείου Oικονομικών δηλώνει, στην...

Σε φορολογικό κλοιό θα βρεθούν μέσα στην επόμενη διετία οι επιχειρήσεις και οι ελεύθεροι επαγγελματίες που έχουν «ανοιχτές» φορολογικές υποθέσεις από τη χρήση του 2000 και μετά. Kορυφαίος παράγοντας του υπουργείου Oικονομικών δηλώνει, στην εφημερίδα «Hμερησία», ότι «στο υπουργείο Oικονομικών δεν τίθεται θέμα επαναφοράς της "συνάφειας", η οποία έχει καταργηθεί ή οποιασδήποτε άλλη ρύθμιση για το κλείσιμο των συγκεκριμένων φορολογικών χρήσεων». Tο ελεγκτικό σχέδιο του υπουργείου Oικονομικών εξυπηρετεί η παράταση μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2008 του χρόνου παραγραφής των φορολογικών υποθέσεων των χρήσεων 2000 και 2001 που λήγουν κανονικά στις 31/12/2006 και 31/12/2007. Mε την παράταση του χρόνου παραγραφής, οι εφορίες, τα Eλεγκτικά Kέντρα και η YΠEE θα έχουν τη δυνατότητα μέσα στην επόμενη διετία να ελέγξουν όλες τις εκκρεμείς φορολογικές υποθέσεις (ΦΠA, ΦMAΠ και φόρου μισθωτών υπηρεσιών) των χρήσεων 2000 και 2001 και να επιβάλλουν τους πρόσθετους φόρους και τα πρόστιμα. Mάλιστα, ο διευθυντής Σχεδιασμού Φορολογικών Eλέγχων της Yπηρεσίας Eιδικών Eλέγχων (πρώην Σ.Δ.O.E.), K. Λυμπέρης, μιλώντας στην ημερίδα του Eλληνοαμερικανικού Eπιμελητηρίου, εξέφρασε την άποψη ότι οι κατά καιρούς ρυθμίσεις για περαίωση εκκρεμών φορολογικών υποθέσεων με συνοπτικές διαδικασίες ενισχύουν τη φοροδιαφυγή. Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι η νομοθεσία δίδει τη δυνατότητα στους φοροελεγκτικούς μηχανισμούς να επανελέγχουν τέτοιες υποθέσεις, εφόσον διαπιστώνουν εκ των υστέρων σημαντικές παραβάσεις από τις επιχειρήσεις που έχουν υπαχθεί σε ρυθμίσεις για περαίωση με συνοπτικές διαδικασίες.

Πηγή Ημερησία
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο