Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Η φορολογική ανασφάλεια μπλοκάρει τις επιχειρήσεις

Mε την καταβολή ακόμη και του 2% των ετήσιων ακαθαρίστων εσόδων του είναι διατεθειμένο να εξαγοράζει τη φορολογική του ηρεμία το 72% των επιχειρήσεων που ελέγχονται από την εφορία.....

Mε την καταβολή ακόμη και του 2% των ετήσιων ακαθαρίστων εσόδων του είναι διατεθειμένο να εξαγοράζει τη φορολογική του ηρεμία το 72% των επιχειρήσεων που ελέγχονται από την εφορία.
Oπως τόνισαν παράγοντες του παραγωγικού κόσμου σε χθεσινή ημερίδα του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου για τα προβλήματα των επιχειρήσεων εν όψει της φορολογικής μεταρρύθμισης, ο πραγματικός συντελεστής με τον οποίο θα φορολογούνται το 2007 οι ελεγχόμενες εταιρίες θα φθάνει μέχρι και 42%, λόγω των λογιστικών διαφορών που δικαιολογεί ο διοικητικός συμβιβασμός (0,5% με 2% του τζίρου ανά περίπτωση).

Οι συμμετέχοντες έθεσαν ζήτημα σταθερών φορολογικών κανόνων, με χαρακτηριστική την επισήμανση του γενικού διευθυντή του ΣΕΒ Δ. Νικολάου, ότι «κανένα φορολογικό κίνητρο από μόνο του δεν είναι ικανό να δημιουργήσει επενδύσεις, όταν το γενικότερο οικονομικό κλίμα δεν ευνοεί την επιχειρηματικότητα».

Από κυβερνητικής πλευράς, ο υφυπουργός Οικονομικών Α. Μπέζας υποσχέθηκε «απλουστεύσεις» με τον νέο ΚΒΣ και δραστική μείωση του λειτουργικού κόστους των επιχειρήσεων και των γραφειοκρατικών διαδικασιών.
Πηγή Express
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο