Το σχόλιο της Δευτέρας

Ανασκοπήσεις - Το σχόλιο της Δευτέρας

10 Φεβρουάριος 2014
Taxheaven.gr

Επιμέλεια

Κωνσταντίνος Αντ. Κουλογιάννης
Πτυχιούχος Τ.Ε.Ι.
Λογιστής - Φοροτεχνικός

Μέλος της επιστημονικής του Taxheaven


Δυστυχώς σήμερα θα αρχίσουμε κάπως μελαγχολικά. Την περασμένη εβδομάδα είχαμε τις επετείους θανάτου σημαντικών προσωπικοτήτων και μουσικών. Ξεχωρίζουμε φυσικά τον Μάρκο Βαμβακάρη που γεννήθηκε στην Σύρο και πέθανε στις 6 Φεβρουαρίου του 1972. Όσοι επισκεφθούν την Σύρο αξίζει να κάνουν μία στάση στο καφενεδάκι του Μάρκου και να απολαύσουν την απίστευτη θέα από την άνω Σύρο.

Οι Έλληνες είναι τρελλοί, αλλά έχουν Θεόν φρόνιμον, έλεγε ο Θεόδορος Κολοκοτρώνης του οποίου επίσης την επέτειο θανάτου είχαμε την Εβδομάδα που μας πέρασε. Πέθανε σε ηλικία 72 ετών στις 4 Φεβρουαρίου 1843.

Αξέχαστη θα μείνει μία ακόμα μεγάλη κυρία του ελληνικού τραγουδιού που "έφυγε" την περασμένη εβδομάδα. Ο λόγος για την Τζένη Βάνου, η οποία γεννήθηκε στις 10 Φεβρουαρίου 1939 στην Αθήνα. Το πραγματικό της όνομα ήταν Ευγενία Βραχνού, το οποίο και άλλαξε για να μην την αναγνωρίσει ο πατέρας της, καθώς ήταν κάθετος στην απόφασή της να ασχοληθεί με το τραγούδι.

Για την ιστορία της Τζένης Βάνου θα βρείτε αρκετό υλικό στο διαδίκτυο καθώς και στην wikipedia. Μία ιστορία ξεχώρισα από τον Άγγελο Πυριόχο. ''Νομίζω ήταν 1993 την είχα καλεσμένη σε μια εκπομπή που έκανα τότε στην τηλεόραση. Πήγα σπίτι της για να κάνουμε ένα πλάνο, να βιντεοσκοπήσω υλικό. Πιάσαμε κουβέντα για τα παλιά, μου είπε για την Αμερική που της έδιναν να υπογράψει συμβόλαιο και αυτή αρνήθηκε. Πολύ ντροπαλά μου είπε: '' Θέλεις να ακούσεις ηχογραφήσεις της Αμερικής;'' Και η μπομπίνα έπαιξε το People που έλεγε η Μπάρμπαρα Στρέισαντ στο Funny girl. '' Ξέρεις το άκουσε η Μπάρμπαρα και ζήτησε να με γνωρίσει, μου είπε μακάρι να μπορούσα να το πω έτσι!''
Μετά από χρόνια μου χάρισε μια κασέτα με το τραγούδι, με έβαλε να ορκιστώ ότι δεν θα το παίξω ποτέ. Από όσα τραγούδια είπε θεωρούσε ότι το ''Τι με κοιτάς'' ήταν το δυσκολότερο. Και το πιο αγαπημένο της. Δυστυχώς δεν έγινε ποτέ επιτυχία...'' Πηγή: http://www.queen.gr

Ανάμεσα στις μεγάλες επιτυχίες που είχε ερμηνεύσει είναι τα «Αγόρι μου», «Αθήνα μου ξενύχτισσα», «Σε βλέπω στο ποτήρι μου», «Χίλιες βραδιές», «Στιγμές», «Η σκλάβα», «Αν είναι η αγάπη αμαρτία», «Έγινε η αγάπη μίσος», «Σε βλέπω στο ποτήρι μου», «Χίλιες βραδιές».

Μπορείτε να ακούσετε και να θυμηθείτε μερικά από τα αξέχαστα τραγούδια της εδώ

---

Συνεχίζοντας στο ίδιο μελαγχολικό κλίμα,

Συγκεντρωτικές

Την περασμένη δευτέρα τέθηκε σε παραγωγική λειτουργία η εφαρμογή για την υποβολή των μηνιαίων συγκεντρωτικών καταστάσεων, ενώ ταυτόχρονα δόθηκε  στην δημοσιότητα και η ΠΟΛ1022/7.1.2014 με την οποία δίνονται οι βασικές οδηγίες για την υποβολή των μηνιαίων συγκεντρωτικών καταστάσεων. Ωστόσο οι ημερομηνίες υποβολής των τριών πρώτων μηνών ενδέχεται να αλλάξουν έτσι ώστε να συμφωνούν με τις εξαγγελίες του Γενικού Γραμματέα .[Μέχρι τον Μάιο τελικά οι συγκεντρωτικές ].

Η ανωτέρω απόφαση περιέχει τις βασικές κατευθύνσεις αλλά δεν λύνει πολλές από τις απορίες που έχουν δημιουργηθεί σχετικά με το τι και πως ακριβώς θα συμπεριλαμβάνεται στις καταστάσεις αυτές. Για να ξεκαθαρίσετε όσο τον δυνατόν περισσότερο το τοπίο, δείτε και το σχετικό μας άρθρο Συγκεντρωτικές καταστάσεις πελατών - προμηθευτών - Μηνιαίες Συγκεντρωτικές καταστάσεις - Βοηθήματα - Ερωτήσεις και απαντήσεις. Γεγονός είναι, ότι το φόρτο εργασίας μας ως λογιστές θα διπλασιαστεί και σε κάποιες περιπτώσεις θα τριπλασιαστεί, έτσι ώστε να μπορέσουμε να αντεπεξέλθουμε στην ανωτέρω υποχρέωση.

Εμείς όμως έχουμε την λύση για τους συνάδελφους λογιστές. Προσχωρήστε στην πρόσληψη λογιστή για την τήρηση των λογιστικών σας βιβλίων.
Τα οφέλη πολλαπλά:
1ον Θα ευθύνεστε για τυχόν λάθη και παραλήψεις στα βιβλία των πελατών σας, όχι όμως στα δικά σας βιβλία.
2ον Εάν γίνει κάποιο λάθος δεν θα τα "βάλετε" για ακόμα μία φορά με τον εαυτό σας και θα έχετε διαθέσιμο κάποιον για να ξεσπάσετε.
3ον Θα έχετε την δυνατότητα να ανταλλάσσετε απόψεις με ένα πρόσωπο που έχει την ίδια επαγγελματική ιδιότητα με εσάς.
4ον Θα έχετε ένα επιπλέον άτομο συντροφιά για να πηγαίνετε μαζί του στα σεμινάρια.
5ον Σε ενδεχόμενη έφοδο από το ΣΔΟΕ κερδίζετε  χρόνο λέγοντας: "Τα έχει ο λογιστής μου".
6ον Υπάρχουν σίγουρα και άλλα που μου διαφεύγουν αυτή την στιγμή.


---

Έλεγχοι

Την περασμένη εβδομάδα δόθηκαν στην δημοσιότητα, εκθέσεις για 215 περιπτώσεις με επιβληθέντα πρόστιμα 211.538.000€. Από τις 215 περιπτώσεις ξεχωρίζει αυτή του Μέντιουμ που "ξέχασε" να δηλώσει 700.000 ευρώ. Ολόκληρο μέντιουμ και δεν μπόρεσε να το προβλέψει;

Κάποιες από τις ανωτέρω περιπτώσεις θα καταλήξουν φυσικά στα δικαστήρια αφού περάσουν πρώτα από την νέα υπηρεσία της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων (Υπηρεσία επανεξέτασης), για να προστεθούν στις 109 χιλιάδες φορολογικές υποθέσεις εκκρεμούν ήδη στα φορολογικά δικαστήρια.

---

Στην Υπηρεσία Εσωτερικής Επανεξέτασης οι υποθέσεις άνω των 300.000 ευρώ της επιτροπής του άρθρου 70 του ν. 2238/1994.

Με τροπολογία που κατατέθηκε στην βουλή την εβδομάδα που πέρασε, οι φορολογούμενοι που έχουν αμφισβητούμενες υποθέσεις με την φορολογική διοίκηση άνω των 300.000 ευρώ, και αυτές δεν εξετάσθηκαν από την επιτροπή του άρθρου 70 μέχρι την 31.12.2013, θα μπορούν ύστερα από αίτημά τους να υπαχθούν στην νέα Υπηρεσία εσωτερικής επανεξέτασης της γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων.


---

Με εντολή Σαμαρά...

Αγρότες

Με εντολή Σαμαρά βελτιώσεις στην φορολογία των αγροτών.

Σύμφωνα με τις νέες εξαγγελίες:

· Οι αγρότες που υποχρεούνται να τηρούν στοιχεία εσόδων-εξόδων είναι όσοι το εισόδημά τους ξεπερνά τις 15.000 ευρώ.
· Όλοι οι αγρότες (ακόμα και όσων το εισόδημα είναι άνω των 15.000 ευρώ) δεν θα έχουν υποχρέωση τήρησης βιβλίων παρά μόνο συγκεντρωτικών παραστατικών εσόδων και εξόδων. (Εξαιρούνται όσοι έχουν άλλες δραστηριότητες και για τις οποίες ήδη τηρούν βιβλία).
· Για τα 5 πρώτα χρόνια οι αγρότες που μπαίνουν στο νέο σύστημα απαλλάσσονται του τέλους επιτηδεύματος, όπως και εκείνοι που βρίσκονται 3 χρόνια πριν από τη συνταξιοδότηση.
· Όλοι οι αγρότες θα έχουν υποχρέωση μιας ετήσιας δήλωσης ΦΠΑ, που θα υποβάλλεται στο τέλος του έτους. Επίσης, η υποχρέωση για την υποβολή συγκεντρωτικών καταστάσεων όσον αφορά στα έξοδα γίνεται ετήσια.
· Απαλλάσσονται από την υποχρέωση καταβολής ΦΠΑ ως φυσικά πρόσωπα, όσοι αγρότες διαθέτουν τα προϊόντα τους μέσω τρίτων (Ομάδων, Συνεταιρισμών και εμπόρων).
· Οι Ομάδες και Συνεταιρισμοί που εκκαθαρίζουν τις πωλήσεις των αγροτών πραγματοποιούν την εκκαθάριση μια φορά το χρόνο.
· Οι αγρότες που εντάσσονται στο νέο καθεστώς φέτος θα έχουν προκαταβολή φόρου εισοδήματος (με τη δήλωση που θα υποβληθεί το 2015) 27,5% αντί 55%.

Άσχετα με τις ανωτέρω ανακοινώσεις ο Κος Θεοχάρης επισήμανε ότι δεν θα υπάρχει παράταση για την ένταξη των αγροτών στο κανονικό καθεστώς.

Υπενθυμίζουμε ότι, σύμφωνα με την ΠΟΛ.1024/17.1.2014 : οι παραπάνω δηλώσεις θεωρούνται εμπρόθεσμες αν υποβληθούν μέχρι 15.2.2014, για τους υπόχρεους τήρησης διπλογραφικών βιβλίων και μέχρι 20.3.2014 για τους υπόχρεους τήρησης απλογραφικών βιβλίων. Συνεπώς ακόμα και εάν νομοθετηθούν οι ανωτέρω αλλαγές για τους αγρότες δεν φαίνεται να υπάρχει βούληση από την ηγεσία του ΥΠ. ΟΙΚ για παράταση των ανωτέρω υποχρεώσεων.

---

Με Εντολή Σαμαρά δεν θα καταβληθεί o ΕΝ.Φ.Ι.Α. για τα ακίνητα της Κεφαλλονιάς.

---

Με εντολή σαμαρά οι αλλαγές στον φόρο υπεραξίας. Την εξαίρεση από τον φόρο υπεραξίας των ακινήτων που βρίσκονται στην κατοχή των ιδιοκτητών πάνω από 25 - 30 χρόνια αποφάσισε το οικονομικό επιτελείο προκειμένου να τεθεί σε ισχύ ο νόμος.

---

Με εντολή Σαμαρά θα μειωθούν τα πρόστιμα για Φ.Π.Α. και μη έκδοση αποδείξεων

Έχουμε και λέμε:

Με εντολή Σαμαρά θα μειωθούν τα πρόστιμα.
Με εντολή Σαμαρά θα αλλάξουν ρυθμίσεις για τους αγρότες.
Με εντολή Σαμαρά δεν θα πληρωθεί ο ΕΝΦΙΑ στην Κεφαλλονιά.
Με εντολή Σαμαρά 17.7 εκατομμύρια ευρώ από "μίζες" επιστρέφουν στον ελληνικό λαό».
Με εντολή Σαμαρά δωρεάν wifi σε όλη την Ελλάδα.
Με εντολή Σαμαρά ο Μήτρογλου στην Φούλαμ.

Πολλές εντολές δίνει ο κ. Σαμαράς. Ελπίζω ο στόχος να μην είναι να ξεπεράσει τις δέκα και να πάρει την θέση του μεγαλοδύναμου.


---


Εφοπλιστές

Έντονη αντίδραση των εφοπλιστών για τον τριπλασιασμό της φορολογίας στα πλοία.
Για κλονισμό του κλίματος εμπιστοσύνης και συνεργασίας μεταξύ της κυβέρνησης και της ναυτιλιακής κοινότητας, αλλά και για τη δημιουργία ευρύτερα αρνητικού κλίματος για κάθε είδους επιχειρηματική επένδυση στην Ελλάδα, έκανε λόγο ο πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, Θεόδωρος Βενιάμης, σχολιάζοντας την αιφνιδιαστική νομοθετική πρωτοβουλία του οικονομικού επιτελείου να προχωρήσει, στα τέλη του 2013, στον νόμο για τη φορολογία των ακινήτων, σε τριπλασιασμό της φορολογικής υποχρέωσης όλων των πλοίων, με ξένη και ελληνική σημαία για την προσεχή τριετία, των διαχειριζόμενων από εταιρείες εγκατεστημένες στην Ελλάδα.

Θεωρούμε επιτακτική την παρέμβαση του Πρωθυπουργού και σε αυτό το θέμα, έτσι ώστε να ελαφρύνει λίγο την "ΥΠΕΡΜΕΤΡΗ" φορολογία που έχει επιβληθεί τα τελευταία χρόνια στους εφοπλιστές. Ο κλάδος τους πλήττεται βάναυσα από την κρίση και σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες θα υπάρξουν εφοπλιστές, οι οποίοι φέτος δεν θα συμπεριληφθούν στην λίστα forbes με τους πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου. Τραγικό....

---

Κρατικός μηχανισμός και δημόσια διοίκηση

Στο γραφείο ΕΤΑΑ ΤΣΜΕΔΕ Κατερίνης υπήρχε την περασμένη τετάρτη η κατωτέρω ανακοίνωση:
Το Περ. Γραφείο Κατερίνης του ΕΤΑΑ – Τομείς Μηχανικών & ΕΔΕ θα είναι κλειστό στις 05-02-2014 λόγω άδειας της υπαλλήλου (χωρίς σχόλιο).

---

Φορολογικές Δηλώσεις

Ανοικτή από και η εφαρμογή για την υποβολή της οριστικής δήλωσης Φ.Μ.Υ. (Ε7) . Το θετικό σημείο εφέτος είναι ότι στην εφαρμογή θα είναι προ συμπληρωμένα τα πεδία των ποσών φόρου, και της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης που αποδόθηκαν κατά μήνα ή δίμηνο μέσα στο 2013.

---

Προ συμπληρωμένοι θα είναι και οι κωδικοί παρακράτησης φόρου στις δηλώσεις των Ελ.επαγγελματιών σύμφωνα με σχετικές αναφορές του Κου Θεοχάρη.
Η Γενική γραμματεία δημοσίων εσόδων θα προσπαθήσει φέτος να έχει προ συμπληρωμένους τους κωδικούς με τους παρακρατούμενους φόρους των ελ.επαγγελματιών.
Τα ανάλογα ποσά θα προκύψουν από την ηλεκτρονική υποβολή των βεβαιώσεων των αμοιβών από ελευθέρια επαγγέλματα στην ειδική εφαρμογή της ΓΓΔΕ. Υπενθυμίζουμε ότι οι ημερομηνίες υποβολής των βεβαιώσεων είναι από 27/01/2014 έως 28/03/2014.


---


Αντισυνταγματικό το ΕΤΗΔΕ έκρινε ο άρειος πάγος. Ωστόσο η τελική απόφαση θα ληφθεί στην ολομέλεια, και εφόσον η απόφαση είναι η ίδια ,τότε τον λόγο έχει το Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο μιας και το ΣτΕ το έχει κρίνει συνταγματικό . Όσοι λοιπόν χάρηκαν να ξέρουν ότι θα περιμένουμε πολύ ακόμα για την τελική απόφαση.


---

 

Να και ένα ευχάριστο νέο. Καταργείτε το πορτοκαλί βιβλίο του ΙΚΑ. Καταργούνται εντός του Μαρτίου τα πολλαπλά (έως και... 3) πρόστιμα που μπορούν να επιβάλουν, με βάση τα ισχύοντα, στις επιχειρήσεις οι επιθεωρητές εργασίας και, απολογιστικά, το ΙΚΑ για κάθε αδήλωτο - ανασφάλιστο εργαζόμενο.

 

---

Αποφάσεις

Παρακράτηση φόρου

ΠΟΛ.1027/20.1.2014 Παρακράτηση φόρου στα εισοδήματα εργοληπτών κατασκευής κάθε είδους τεχνικών έργων

Ακόμα μία ερμηνευτική η οποία μας άφησε με απορίες. Δείτε τους προβληματισμούς μας σχετικά με την παρακράτηση του 3% που προβλέπεται στην ανωτέρω απόφαση.

Οι απορίες μας όμως δεν εξαντλούνται στο παραπάνω άρθρο.

Πάρτε βαθιά ανάσα!

Η ΠΟΛ.1012 η οποία δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ, την  8η Ιανουαρίου 2014, ορίζει ότι οι υπόχρεοι σε παρακράτηση φόρου που αναφέρονται στο  άρθρο 61του ΚΦΕ (συμπεριλαμβανομένου και του φόρου που παρακρατείται από εισοδήματα εργοληπτών για τεχνικά έργα κλπ), διενεργούν παρακράτηση σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 62 και τους συντελεστές του άρθρου 64 του ΚΦΕ και τον αποδίδουν το ΑΡΓΟΤΕΡΟ 3 ημέρες πριν το τέλος του δεύτερου μήνα. Στην παράγραφο 7 του άρθρου 64 αναφέρεται ότι η απόδοση των παρακρατούμενων φόρων του άρθρου αυτού γίνεται το αργότερο μέχρι το τέλος του Δεύτερου μήνα.

Στην Ανωτέρω ΠΟΛ.1027 και συγκεκριμένα στο άρθρο 3 αναφέρεται ότι "Όσοι παρακρατούν φόρο με συντελεστή τρία (3) τοις εκατό, σύμφωνα με τις διατάξεις της περίπτωσης δ της παραγράφου 1 του άρθρου 64 του ν.4172/2013 (ΦΕΚ Α΄ 167) υποχρεούνται να υποβάλουν προσωρινή δήλωση το αργότερο μέχρι το τέλος του δεύτερου μήνα από την ημερομηνία καταβολής της υποκείμενης σε παρακράτηση πληρωμής η οποία περιλαμβάνει την αξία του εκτελεσθέντος έργου.
Δηλαδή, σύμφωνα με την ΠΟΛ 1012/2014 όλοι οι παρακρατούμενοι φόροι του άρθρου 61 που παρακρατούνται σύμφωνα με τα άρθρα  62 και 64, αποδίδονται το αργότερο 3 ημέρες πριν το τέλος του δεύτερου μήνα, αλλά σύμφωνα με την ΠΟΛ 1027/2014 ο φόρος 3% της περίπτωσης δ του άρθρου 64 αποδίδεται το αργότερο μέχρι το τέλος του δεύτερου μήνα, και όχι τρεις ημέρες πριν.


ΕΕΤΗΔΕ

ΠΟΛ.1035/30.1.2014

Καθορισμός διαδικασίας βεβαίωσης και είσπραξης ειδικών περιπτώσεων του έκτακτου ειδικού τέλους ηλεκτροδοτούμενων δομημένων επιφανειών (ΕΕΤΗΔΕ). Μία ακόμα ταλαιπωρία περιμένει τους φορολογούμενους που δεν είναι κύριοι του 100% των ακινήτων και  χρεώθηκαν ολόκληρο το ΕΤΗΔΕ αντί του ποσοστού που τους ανήκει.

Οι εν λόγω φορολογούμενοι θα πρέπει να επισκεφθούν την εφορία και να προσκομίσουν οι ίδιοι τα αποδεικτικά έγγραφα από τα οποία να προκύπτουν ο Α.Φ.Μ., καθώς και τα ποσοστά ιδιοκτησίας όλων των άλλων κυρίων ή επικαρπωτών του ακινήτου. Θα πρέπει επίσης  να αιτηθεί τον επιμερισμό του βεβαιωμένου τέλους ανάλογα με τα ποσοστά των επικαρπωτών, έτσι ώστε να μην υπολείπεται ποσό Ε.Ε.T.H.Δ.E. που να μην μπορεί να βεβαιωθεί.

 

Αλλοδαποί

ΠΟΛ.1026/22.1.2014 Καθορισμός δικαιολογητικών εγγράφων για την πίστωση φόρου αλλοδαπής, σύμφωνα με την παράγραφο 1 του άρθρου 9 του ν. 4172/2013 και την παράγραφο 2 του άρθρου 16 του ν. 4174/2013

Κάθε φορολογούμενος που έχει φορολογική κατοικία στην Ελλάδα και κατά τη διάρκεια του φορολογικού έτους αποκτά εισόδημα στην αλλοδαπή, για το οποίο έχει φορολογηθεί στην αλλοδαπή, προκειμένου να τύχει της μείωσης του φόρου εισοδήματος της παραγράφου 1 του άρθρου 9 του ν. 4172/2013, με την υποβολή της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος υποχρεούται να συνυποβάλλει τα ακόλουθα δικαιολογητικά:

− Για τις χώρες με τις οποίες υπάρχει Σύμβαση Αποφυγής Διπλής Φορολογίας Εισοδήματος (Σ.Α.Δ.Φ.), βεβαίωση της αρμόδιας φορολογικής αρχής, από την οποία να προκύπτει ο φόρος που καταβλήθηκε στην αλλοδαπή.

− Για τις λοιπές χώρες, με τις οποίες δεν υφίσταται Σ.Α.Δ.Φ, βεβαίωση της αρμόδιας φορολογικής αρχής ή Ορκωτού Ελεγκτή.

− Σε περίπτωση παρακράτησης φόρου από νομικό ή φυσικό πρόσωπο, απαιτείται βεβαίωση από το πρόσωπο αυτό, θεωρημένη από την αρμόδια φορολογική αρχή, ή βεβαίωση Ορκωτού Ελεγκτή. Η θεώρηση αυτή δεν απαιτείται όταν η παρακράτηση διενεργείται από δημόσιο φορέα, ασφαλιστικό οργανισμό ή χρηματοπιστωτικό ίδρυμα.


---


Την εβδομάδα που πέρασε έγινε επίσης γνωστό ότι Αποχωρεί από την ΕΛΤΕ ο κ. Απόστολος Ρεφενές . Κάποιες κακές γλώσσες λένε ότι ευθύνεται για πολλές από τις ασάφειες του νέου φορολογικού (συμπεριλαμβανομένης και της υπεραξίας ακινήτων). Σχετικό άρθρο:  «Χαμένοι στη μετάφραση» εκατομμύρια φορολογούμενοι. Με λεξικό η ερμηνεία των φορολογικών νομοσχεδίων

Οι ασάφειες αυτές και φυσικά τα υπέρογκα φορολογικά πρόστιμα έχουν προκαλέσει τις έντονες διαμαρτυρίες όλου του επιχειρηματικού κόσμου αλλά περισσότερο -όπως είναι φυσικό- των λογιστών - φοροτεχνικών. Αποκορύφωμα των έντονων διαμαρτυριών  η συγκέντρωση των Λογιστών φοροτεχνικών που έγινε  στις 4.2.2014 με την συμπαράσταση και των εφοριακών.

Μην ξεχάσατε το σημερινό ραντεβού στις 12:00 πμ σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη


---


Αρθρογραφία

Δείτε στο περιοδικό συνεργασίας το άρθρο για το νέο βιβλίο τροποποίησης ωραρίου εργασίας και υπερωριών των εργαζομένων.

Σημειώστε τα προβλήματα που θα δημιουργηθούν με την Φορολόγηση δοσοληπτικών λογαριασμών.

Και όσοι από εσάς δεν κατάφεραν να παρακολουθήσουν το on line σεμινάριο που διοργανώθηκε από τον κόμβο, σας υπενθυμίζουμε ότι το video και οι διαφάνειες αναρτήθηκαν στον κόμβο και είναι πλέον προσβάσιμα μέσω της ενότητας "Αποφάσεις - αρθρογραφία" εδώ

Τελειώνοντας το σημερινό μας σχόλιο, σας υπενθυμίζουμε ότι είναι διαθέσιμες οι νέες εκδόσεις της επίσημης εφαρμογής του κόμβου για τα κινητά τηλέφωνα. Δείτε περισσότερα εδώ

Καλημέρα και καλή εβδομάδα.


Υ.Γ Το βίντεο της εβδομάδας